Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá | |
Počet porcií (kusov): 50 guliek velke ako vlassky orech |
70 g hruba muka
40 g detska krupica
40 g jemna struhanka
2 mensie CL kypriaci prasok do peciva
1 vajce + 1 zltok
250 g jemny tvaroh
2 PL roztopene maslo
Na omacku :
100 g marhulovy lekvar
100 g pomarancovy lekvar
150 ml voda
1 CL kuchynsky skrob (solamyl, gustin, maizena, kremovy prasok
Na dokoncenie :
struhanka na oprazenie
maslo na poliatie
praskovy cukor
Do misy si dame vsetky suroviny na knedlicky a vypracujeme makke plastelinove cesto.
Ja som pouzila termizovany odtucneny tvaroh, ktory je mokrejsej konzistencie ako normalny tucny , takze som musela prisypat este hrubu muku....mozno nejake 3 lyzice ...mozno 4.
Dame varit vacsie mnozstvo vody s lyzickou soli.
Z cesta vypracujeme gulky....ja som robila skor mensie....velke ako vlasky orech, niektore ako vacsi lieskovy. Do vacsich by som asi nesla.
Gulky hadzeme do vriacej vody a nechame ich na miernejsom zdroji tepla, varit cca 6 minut .
Aby ste mali istotu, ze cesto ma spravnu hustotu, najprv uvarte jednu knedlicku.
Ja som varila v dvoch davkach.
Po vybrati nechame odkvapkat , poukladame na tanier a vlozime ho do mikrotenoveho sacku.
Uvarime si omacku.
Do kastrolika dame pol na pol marhulovy a pomarancovy dzem.
Vlejeme k nemu polovicu vody a nechame prevriet. Ja som mala dzem s kuskami ovocia, takze som omacku preliala cez sitko. Osobne by nam to nevadilo, ale som chcela aby to na fotke vyzeralo pekne. Vy si urobte tiez ako chcete.
Po presitovani som vliala naspat do kastrolika a v ostatnej vode som dobre rozslahala skrobovy prasok. Vlejeme k omacke a nechame prevriet.
Ja som mala omacku dostatocne vyraznu, nepotrebovala som uz nicim dochucovat...teraz ma napadlo, zeby nebolo marne, pre dospelych zamiesat trochu vonaveho alkoholu.
Na suchej panvici oprazime nejakych 6 PL struhanky. Prazime ju do tmavo zlata a nechame na panvici.
Knedlicky vyvalame v tej struhanke a podavame.
Moja omacka, ako som pisala, bola dostatocne ochutena a aj sladka...ale pokial sa Vam mali, este posypeme praskovym cukrom. Kto chce moze aj roztopenym maslom, ale pride mi to uz zbytocne.
Pokial mate knedliciek vela.. dobre ich take neochutene, osuste a zabalte do sacku. V mraznicke Vam vydrzia, minimalne tolko, ako v tie z obchodu.
Tento a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4266
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|