Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Bravčové mäso |
1 kg bravčového pliecka alebo stehna, soľ, čierne korenie, 2 lyžice koňaku, 2 cibule, 100 g zeleru, 2 mrkvy, 1 petržlen, olej, 3 klinčeky, kúsok celej škorice, 5 guličiek čierneho korenia, ½ l mlieka, 4 lyžice maizeny ( škrobu ), citrónová šťava
Mäso vcelku osolíme, pridáme čierne korenie a previažeme niťou ( aby malo pekný oblý tvar ). Mäso opečieme na oleji v pekáči, pridáme nadrobno narezanú cibuľu, na kocky narezanú zeleninu, klinčeky, škoricu, celé čierne korenie, zalejeme mliekom a zakryté v rúre pečieme pri strednej teplote asi 1,5 hod. Mäso počas pečenia obraciame. Mäkké mäso vyberieme, odstránime škoricu , šťavu rozmixujeme a zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody, pridáme koňak a krátko povaríme. Dochutíme soľou a šťavou z citróna.
Zeleninu pod mäso možno použiť akúkoľvek, podľa svojej chuti.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Vyzerá to dobreja som to raz skúšala a to mlieko sa mi nejak zrazilo
Ale keď sa to zmixuje aj s tou zeleninou,bude to určite