Viac ako  4 000  receptov

Kuracie prsia plnené špenátom a so zeleninou ratatouille

Kuracie prsia plnené špenátom a so zeleninou ratatouille
nahoru
Kuracie prsia plnené špenátom a so zeleninou ratatouille
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 75 minút

Suroviny:

4 ks kuracích pŕs
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1-2 ČL čerstvého alebo sušeného tymiánu
cca 100 ml sladkej smotany

Plnka:
3-4 hrste baby špenátu
3-4 strúčiky cesnaku
1 PL olivového oleja
4 plátky tvrdého syra

Na ratatouille:
1 mrkva
1 menšia červená cibuľa
1 menší pór
1 červená paprika
3-4 strúčiky cesnaku
1 mladá cuketa
1 baklažán
2-3 paradajky
vetvička tymiánu
olivový olej
hrubá morská soľ

Postup

Najprv pripravíme ratatouille: Očistenú mrkvu, pór, cibuľu a cesnak nakrájame na hrubšie kolieska alebo kocky podľa chuti. Papriku zbavíme jadierok a opäť nakrájame na hrubšie kocky. Cuketu a baklažán podľa veľkosti nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré pozdĺžne prekrojíme. Všetko okrem cukety, baklažánu a paradajok dáme do pekáča, polejeme olivovým olejom, osolíme a zľahka premiešame. Položíme kúsky tymiánu, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C.
Asi po 35 minútach pridáme cuketu a baklažán. Opäť zľahka premiešame a prikryté vložíme späť do rúry na cca 10-15 minút. Nakoniec pridáme paradajky pokrájané na štvrťky, opäť prikryjeme a dopekáme asi 10 minút.

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a narežeme tak, aby sme vytvorili kapsy, ktoré budeme plniť. Mäso rozložíme do misky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a necháme asi 30 minút odležať.

Plnka: Baby špenát umyjeme, osušíme, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a dôkladne premiešame.

Odležané mäso naplníme ochuteným špenátom, ktorý prikryjeme plátkom syra a uzavrieme pomocou kovového špáradla. Kapsy v grilovacej panvici na malom množstve olivového oleja opečieme z obidvoch strán, kým mäso nezmäkne a odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme smotanu, za stáleho miešania prevaríme a zredukujeme.

Mäso nakrájame na úhľadné plátky, ktoré pokvapkáme omáčkou a podávame so zeleninou ratatouille a s kôpkou ryže.

Poznámka

http://dobre-jedlo.blogspot.sk/2014/02/kuracie-prs...

Autor Autor: (René Chrenko)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Kuracie prsia plnené špenátom a so zeleninou ratatouille"

autor: rchrenko (neregistrovaný/á)
vložené: 30. 03. 2015 11:36:11  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:

Som veľmi rád, že som Vás s mojimi receptami potešil...ak chcete okomentovať nejaký recept na mojom blogu, stačí kliknúť na zverejnenie komentára, ktorý je na konci receptu pod fotkou a tesne nad reklamou. Ale Vás chcem upozorniť, že komentár, ktorý napíšete sa Vám nezobrazí automaticky, ale mi príde na môj email a ja ho potom zverejním. V minulosti bolo zobrazenie nastavené automaticky, ale mi začalo chodiť veľa spamov, preto som musel urobiť túto úpravu. Dúfam, že Vás to neodradí... prajem pekný deňsmajlik

autor: vybusna
vložené: 29. 03. 2015 23:25:34  nahlásiť  reagovať
 

Ten recept s cestovinami je skvostny...urcite vyskusam...chcela som Vam popisat aj u vas na blogu, ale ja som skratka nevedela ako....smajlik vdaka za odkazy...potesili ma

autor: rchrenko (neregistrovaný/á)
vložené: 25. 03. 2015 22:36:26  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:
ďakujem a potešilo ma, že som vás inšpiroval týmto receptom....v pôvodnom recepte sa mäso malo plniť kašovitým špenátom, čo sa mi moc nepozdávalo, a tak som použil sedliacky rozum, dal som ochutený surový špenát a výsledok bol výbornýsmajlik...niekedy treba aj experimentovať....môžte si pozrieť na mojom blogu aj recept Špenátové cestoviny http://dobre-jedlo.blogspot.sk/2015/01/spenatove-c..., Morčacie prsia so špenátovou omáčkou http://dobre-jedlo.blogspot.sk/2014/05/morcacie-pr.......odporúčam, nám doma chutilo....

autor: vybusna
vložené: 24. 03. 2015 09:14:58  nahlásiť  reagovať
 

som rada za tento recept, pretoze som zistila, ze maso mozem plnit aj surovym baby spenatom....len posledny mesiac som s nim zacala pracovat a tak mi chybaju skusenosti....


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz