Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 75 minút |
4 ks kuracích pŕs
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1-2 ČL čerstvého alebo sušeného tymiánu
cca 100 ml sladkej smotany
Plnka:
3-4 hrste baby špenátu
3-4 strúčiky cesnaku
1 PL olivového oleja
4 plátky tvrdého syra
Na ratatouille:
1 mrkva
1 menšia červená cibuľa
1 menší pór
1 červená paprika
3-4 strúčiky cesnaku
1 mladá cuketa
1 baklažán
2-3 paradajky
vetvička tymiánu
olivový olej
hrubá morská soľ
Najprv pripravíme ratatouille: Očistenú mrkvu, pór, cibuľu a cesnak nakrájame na hrubšie kolieska alebo kocky podľa chuti. Papriku zbavíme jadierok a opäť nakrájame na hrubšie kocky. Cuketu a baklažán podľa veľkosti nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré pozdĺžne prekrojíme. Všetko okrem cukety, baklažánu a paradajok dáme do pekáča, polejeme olivovým olejom, osolíme a zľahka premiešame. Položíme kúsky tymiánu, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C.
Asi po 35 minútach pridáme cuketu a baklažán. Opäť zľahka premiešame a prikryté vložíme späť do rúry na cca 10-15 minút. Nakoniec pridáme paradajky pokrájané na štvrťky, opäť prikryjeme a dopekáme asi 10 minút.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a narežeme tak, aby sme vytvorili kapsy, ktoré budeme plniť. Mäso rozložíme do misky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a necháme asi 30 minút odležať.
Plnka: Baby špenát umyjeme, osušíme, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a dôkladne premiešame.
Odležané mäso naplníme ochuteným špenátom, ktorý prikryjeme plátkom syra a uzavrieme pomocou kovového špáradla. Kapsy v grilovacej panvici na malom množstve olivového oleja opečieme z obidvoch strán, kým mäso nezmäkne a odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme smotanu, za stáleho miešania prevaríme a zredukujeme.
Mäso nakrájame na úhľadné plátky, ktoré pokvapkáme omáčkou a podávame so zeleninou ratatouille a s kôpkou ryže.
http://dobre-jedlo.blogspot.sk/2014/02/kuracie-prs...
Autor: rchrenko (René Chrenko) | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
vybusna:
Som veľmi rád, že som Vás s mojimi receptami potešil...ak chcete okomentovať nejaký recept na mojom blogu, stačí kliknúť na zverejnenie komentára, ktorý je na konci receptu pod fotkou a tesne nad reklamou. Ale Vás chcem upozorniť, že komentár, ktorý napíšete sa Vám nezobrazí automaticky, ale mi príde na môj email a ja ho potom zverejním. V minulosti bolo zobrazenie nastavené automaticky, ale mi začalo chodiť veľa spamov, preto som musel urobiť túto úpravu. Dúfam, že Vás to neodradí... prajem pekný deň
Ten recept s cestovinami je skvostny...urcite vyskusam...chcela som Vam popisat aj u vas na blogu, ale ja som skratka nevedela ako.... vdaka za odkazy...potesili ma
vybusna:
ďakujem a potešilo ma, že som vás inšpiroval týmto receptom....v pôvodnom recepte sa mäso malo plniť kašovitým špenátom, čo sa mi moc nepozdávalo, a tak som použil sedliacky rozum, dal som ochutený surový špenát a výsledok bol výborný...niekedy treba aj experimentovať....môžte si pozrieť na mojom blogu aj recept Špenátové cestoviny http://dobre-jedlo.blogspot.sk/2015/01/spenatove-c..., Morčacie prsia so špenátovou omáčkou http://dobre-jedlo.blogspot.sk/2014/05/morcacie-pr.......odporúčam, nám doma chutilo....
som rada za tento recept, pretoze som zistila, ze maso mozem plnit aj surovym baby spenatom....len posledny mesiac som s nim zacala pracovat a tak mi chybaju skusenosti....