Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Domáca pekáreň |
3 dl vody, 1 lyžička soli, 3 lyžice oleja, 360 g hladkej múky, 160 g grahamovej ( alebo celozrnnej alebo ražnej ) múky, 2 lyžice sušenej syrovátky, rasca podľa chuti, 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu, 15 g rozdrobeného droždia ( 1/3 kocky )
Do pekárne vložíme všetky ingrediencie v takom poradí, ako sú uvedené. Zapneme program SPRINT ( Eta ). Po upečení vyberieme chlieb s nádobou, necháme ho v nej asi 10 - 15 minút, až potom chlieb vyklopíme.
Pri všetkých druhoch chleba dodržiavam gramáž, len mením múku : niekedy dávam ražnú, inokedy grahamovú, ďalší raz celozrnnú. Zvyšok ingrediencií zostáva bez zmeny. Na obrázku je chlieb s grahamovou múkou.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Super receptík na chlebíček, musím vyzkoušet Děkuju a je to za bodík +2
No, ten se mi povedl, tak dám plus tobě, Terezko, i sobě