Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Minútky | |
Čas prípravy: 20 min + priprava | |
Počet porcií (kusov): 2 |
350 g kuracie prsia bez koze a kosti
2 PL rastlinny olej (nie olivovy!!!!)
1 cervena mala cibula
175 g mrkva
2 PL nakrajany a ocisteny dumbier
Na omacku :
4 PL suche sherry
1 PL husty paradajkovy pretlak
1 CL hnedy cukor (+ podla potreby)
100 ml pomarancova stava
1 pretlaceny cesnakovy strucik
Cibulu, mrkvu a dumbier ocistime. Len prednedavnom som zistila, ako sa dumbier ocisti najsamlepsie…..a to opakom hrany lyzicky.
Cibulu nakrajame na tenke kolieska. Cibulu pozivajte len cervenu, alebo salotku, alebo bielu.
Mrkvu krajame na tenke zapalky.
Dumbier na pruzky.
Olej vo woku (alebo hrnci s tazkym dnom) rozohrejeme uplne na plno. Pridame cibulu a mrkvu a poprazime 5 minut.
Pridame dumbier a na pruzky ,nakrajane kuracie prsia. Posolime a prazime 15 minut za staleho miesania.
Zmiesame pomarancovu stavu, cukor, nesladke sherry (alebo nesladke portske), cukor, prelisovany cesnak a pretlak.
Nechame prevriet…mala som to dost suche, kedze sa vsetko prazilo a stava sa vzdy vydusila, tak som v malom hrnceku rozmiesala v horucej vode skrob a vliala este k masu.
Nechame prejst varom a hned vypneme. Ochutname a podla seba este dochutime. Niekedy byvaju pomarance malo sladke, tak sa ziada, trosku viac cukru…ale opatrne s nim.
V povodnom recepte sa pouzivalo sladke sherry a v poznamke som mala napisane, ze to bolo prilis sladke, preto som pouzila teraz suche
Ako prilohu som podala dusenu ryzu a nakrajane kusky pomaranca.
Tento a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4826
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Suché víno sa určite hodí viac,aby vyrovnalo tú sladkú chuť,ale vyzerá to úžasne,musím vyskúšať
+3 nádherná barva pokrmu a složení musí mít fantastickou chuť