Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Počet porcií (kusov): 4-5 |
100 g bravčovej panenky
kačacie pečienky
1 PL domácej bravčovej masti
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
celá rasca
1 vajce
kapia
kelový list
Bravčovú panenku som umyla, osušila a urobila som do nej nožom otvor pre plnku.
na panvicu som dala troška bravčovej masti, pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak, kačacie pečienky, ktoré som opiekla.
Napokon som ich osolila, okorenila, pridala som celú rascu.
Hotové kačacie pečienky som dala do misy, pridala vajce, pokrájanú kapiu aj kelový list.
Všetko som zmiešala a naplnila panenku. Otvor som poistila a zošila bielou niťou.
Na panvicu som dala troška masti, panenku zo všetkých strán opiekla.
Do hlbšej panvice som dala výpek aj panenku, osolila, posypala čiernym korením a podliala malým množstvom vývaru. Zakryté som pomaly dusila 45 min, občas som podliala malým množstvom vývaru.
Napokon som nechala vývar odpariť a mäso som opiekla zo všetkých strán.
Hotové mäso som vybrala na krájaciu dosku a nechala postáť 15 min. Potom som ho nakrájala na šikmé rezy.
Ako prílohu som podávala zemiaky, ktoré som najprv 7 min predvarila, scedila a opiekla na masti do chrumkava.
Ako oblohu som pripravila čerstvú kapustu pokrájanú na rezance, zmiešala som ju s kapiou.
Autor: Izabella929 (Izabela Ráczová) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
eva hubová...ďakujem pekne.-)