Viac ako  4 000  receptov

Pastiersky koláč z jahňacieho mäsa

Pastiersky koláč z jahňacieho mäsa
nahoru
Pastiersky koláč z jahňacieho mäsa
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Iné mäso
Čas prípravy Čas prípravy: cca 90 min
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

2 PL olivového oleja
500 g mletého mäsa (hovädzina, jahňacina)
1 veľká cibuľa, najemno nakrájaná
1 veľká mrkva, najemno nastrúhaná
2 strúčiky cesnaku
1-2 PL worcester omáčky
1 PL paradajkového pretlaku
cca 2 PL čerstvého tymiánu (alebo asi pol lyžičky sušeného)
1 vetvička rozmarínu
250 ml červeného vína
300 ml kuracieho vývaru
soľ, čierne korenie
1 kg zemiakov vhodných na kašu
50 g masla
2 žĺtky
strúhaný parmezán
olivový olej

Postup

Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme k nemu mäso. Niekoľko minút miešame, kým sa nezatiahne a zmení farbu na hnedú
Pridáme nastrúhanú mrkvu a cibuľu, cesnak, zase pár minút miešame.
Prilejeme worcester omáčku, paradajkový pretlak, červené víno, rozmarín a tymián, pár minút varíme (a užívame si fantastické vône, ktoré sa v tomto momente linú z panvice).
Prilejeme vývar a varíme ďalších niekoľko minút, aby sme dostali nie príliš mokrú mäsovú masu.
Zemiaky uvaríme, necháme trochu vychladnúť (aby sa žĺtky po primiešaní nezmenili na praženicu), roztlačíme na kašu aj s maslom, žĺtkami, parmezánom, olejom, soľou a korením.
Do pekáča naberieme a rovnomerne rozprestrieme mäso, ktoré zakryjeme „prikrývkou“ so zemiakovej kaše.
Kašu ešte posypem parmezánom, vidličkou poškrabkáme a popicháme povrch kaše, aby bol po pečení krajší, a následne vložíme do rúry na 18-20 minút na 200°C, kým sa zemiaky a parmezán nezapečú do zlatista.

Autor Autor: (Moshe -Norbert Otter)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Pastiersky koláč z jahňacieho mäsa"

K receptu nejsou žádné komentáře.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz