Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Slané pečivo |
Na cesto :
500 g hladka muka + na podsypavanie
2 CL suche drozdie + 150 ml voda
1 vajce
100 ml voda + voda na spravnu hustotu cesta
100 ml roztopene maslo do cesta
1 CL sol
roztopene maslo na potieranie jednotlivych platov
na potretie zltok + mak
Na napln :
2 PL feniklove semienka
2 PL koriandrove semienka
1/2 CL kurkuma
1 CL sol
cerstvo mlete korenie
5 PL hladka muka + muka na dosypanie
2 orechy maslo
Do teplej vody dame susene drozdie a pockame kym nespeni.
Ja som na vypracovanie cesta pouzila domacu pekaren, takze na dno nadoby som vyliala drozdovu vodu, vajce, roztopene maslo a 100 ml vody. Nasypeme muku.
Pridame lyzicku cukru a lyzicku soli. Zapneme program cesto.
Pocas miesania som cesto kontrolovala a podla potreby som dosypala trochu muky a potom zase vodu.
Cesto nie je velmi huste, musime mysliet na to, ze ho musime rozvalkat na velmi tenko a pri hustom ceste by to islo velmi tazko.
Dokladne vykysnute cesto rozdelime na 9 rovnakych gulocok
Pracovnu plochu si musime dobre rozvazit, pretoze na jednej casti budeme valkat a na druhej casti skladat cesto.
Cesto som si pri valkani podsypavala trochou muky a valkala som do velmi tenka.
Najlepsie sa mi urobilo tak, ze som to cesto v rukach zdvihla a vo vzduchu sa mi prijemne natiahlo az do priesvitna.
Hotovy plat cesta potrieme roztopenym maslom a prikryjeme dalsim platom rozvalkaneho cesta. A takto naskladame vsetky platy…ten posledny uz maslom nepotierame.
Naskladany plat rozdelime radielkom na cca 3 cm pasy. Pasy zrolujeme do slimakov.
Na, olejom vytretu, panvicu, dame opiect feniklove a koriandrove semena.
Opecene semena v maziary potlcieme.
V mise zmiesame potlcene semena s kurkumou, solou a cerstvo namletym korenim. Pridame 5 kopcovitych PL hladkej muky a premiesame.
Do korenenej muky pridame dva orechy velmi makkeho masla a prstami spojime do mrvenicky.
Ja som musela este dosypat muku, aby som mala tu spravnu konzistenciu, ako mava napriklad mrvenickova posypka na kysnutych kolacoch.
Slimaka vezmeme do dlane a koniec slimaka prehodime do stredu, prstami zatlacime a roztahujeme cesto do hlbky a do stran, aby sme vytvorili taku misticku, vyzera to ako vydlabany sampinonovy klobucik.
Do misticky dame 2 PL naplne a uzatvorime ako buchticku.
chlieb zaciatok plnenia chlieb misticka na plnenie chlieb
Uzatvoreneho slimaka, tlakom medzi dlanami splostime ako disk…..pozor aby sa neroztrhol.
Polozime na plech . Mne ostalo este trosicku naplne, tak som do stredu kazdeho disku, urobila malu jamku a tam ju pomrvila. Disky potrieme rozslahanym zltkom a posypeme hojne makom
Pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov.. Ja som piekla 40 minut.
Hotove pecivo nechame vychladnut a odlozime ho tak, aby boli prikryte.
Tento a moje dalsie recepty, najdete s fotopostupom na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4848
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.