Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 60 | |
Počet porcií (kusov): 20-30 |
Suroviny
20 ks špekáčiky
700 g cibuľa
1 hlava cesnak
360 g uhorky kyslé sterilizované
10 ks feferónky
Nálev:
0,5 locot
0,6 lvoda
2 čl cukor
3 čl soľ
16 ks korenie čierne celé
2 - 3 ks list bobkový
8 ks korenie nové celé
1.) Do hrnca si dáme všetky ingrediencie na nálev a necháme prevariť
2:)Špekačky narežeme po dĺžke až ku koncu ( nie prerezať ! ) Cibuľu nakrájame na kolieska, a 2-3 kolieska dáme dnu do narezanej špekačky. Môžme dať aj čili papričku, cesnak, potrieť mletou čer. paprikou ... ( všetko podľa chuti ) ...
Domáce utopence - obrázok 2
3.)Na dno fľaše uložíme vrstvu cibule, cesnaku, feferóniek, nakrájané uhorky na kolieska a uložíme na to špekačky na jednu vrstvu cca 3-4 KS. Takto striedavo ukladáme vrstvy až po vrch fľaše, na koniec to ukončíme vrstvou cibule, uhoriek, cesnaku a feferónkami
4.)Na koniec to zalejeme nálevom a uzavrieme fľašu. Fľašu dáme odležať na studené miesto aspoň na 14 dní. - Ja osobne som použil špekačky z obsahom mäsa minimálne 85%
Autor: Shukvacik | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.