Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 80 | |
Počet porcií (kusov): 4-6 |
1000 g - (alebo krkovička)panenka bravčová
100 g - klobása domáca údená
100 g - slanina údená
300 g - cibuľa
1300 g - zemiaky
Olej
Olej Olivový
Soľ
Korenie čierne mleté
Rasca celá
1.) Uvarené zemiaky v šupke nakrájame, orestujeme na oleji a vložíme na plech (môžeme robiť aj zo surovými zemiakmi).
2.) Slaninu a domácu klobásu si nakrájame , opečieme na panvici s cibuľou (ja dávam červenú aj bielu) Zmiešame všetko zo zemiakmi
3.) Panenku si nakrájame buď na medailóniky (jemne vyklepeme nožom) pridáme soľ, ml. čierne korenie, a restujeme ho na olivovom oleji tak aby nám zanechalo farbu (cca 8-10 minút)
alebo
Panenku (alebo krkovičku) som nakrájal na kocky, orestoval na olivovom oleji a mäso vložil na plech kde už máme zemiaky s klobásou, slaninou a cibuľou (na koniec posypem rascou, dochutím soľou, ml. čiernym korením, a môžme pridať ešte krúžky čerstvej cibule a nakrájaný cesnak, ... ml. červenú papriku, feferónku ... každý podľa svojich chutí)
4.) Do vyhriatej rúry na 200´C vložíme plech ktorý máme prikrytý alobalom, pečieme hodinu
5.) Na koniec dáme alobal dolu a necháme ešte piecť 15-20 minút
6.) Počas tých 15 minút som si z alobalu urobil Labuť a servíroval
Autor: Shukvacik | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Znám