Viac ako  4 000  receptov

Obed z remosky

Obed z remosky
nahoru
Obed z remosky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 80 minut
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie

Suroviny:

1 stehno cele + 2 horne
cca 350 g malicke zemiaciky
1 cervena paprika
5 salotiek
1 mrkva
5 velkych strucikov cesnaku
cesrtve stonky tymian a rozmarin
sol, cerstvo mlete korenie, sladka mleta paprika
mleta paprika
3 velke PL olej
2 orechy masla

Postup

Zemiaciky, salotku, cesnak, mrkvu a cervenu papriku ocistime.
Zemiaciky nechame v celku (musia byt naozaj male, ak nie, tak prekrojte), mrkvu a papriku nakrajame na platky.
Cesnak a salotku nechame v celku.
Vsetko osolime, zasypeme mletou rascou, sladkou mletou paprikou.
Ihlicky z rozmarinu dame dolu z vetvicky a nasekame ich nadrobno a posypeme vsetko v pekaciku.
Vykropime olejom, vhodime tymian a vsetko vymiesame.
Maso, osolime, okorenime, opaprikujeme, votrieme dobre koreniny do koze a polozime ho na zemiaky.
Nakoniec pohadzeme kusky masla, prikryjeme alobalom a dame piect do vyhriatej rury.
Pecieme slabu hodinku, odstranime alobal a zapecieme do chrumkava...ja som to dopekala asi 20 minut.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3770

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Obed z remosky"

autor: vybusna
vložené: 18. 05. 2011 13:29:53  nahlásiť  reagovať
 

jezef neviem najst...ale takto ti poviem...v remoske mozes piect akykolvek piskot...t.j. vsetky bublaniny, len dno vymaz tukom a vysyp kokosom, alebo mukou. alebo ten typ kolacou, kde ide krem z kyslej smotany...normalne upec v remoske piskot (vymazat a vysypat dno) no a uz si vrstvujes krem aky chces. remoska je vlastne okruhly plech. na vrch si davaj alobal, pretoze predsa len...v remoske nemozes regulovat teplotu .
Ja v remoske uz peciem skoro vsetko....mam velku, takze do nej davam aj zapekat sunkoflaky v jenskej mise, alebo vkladam do remosky tu jensku misu s pokrmom normalne ako do rury. ja uz ruru pouzivam len na pecenie kolacov na plechu, alebo

autor: vybusna
vložené: 18. 05. 2011 13:18:56  nahlásiť  reagovať
 

vies co..tejaja raz sem vlozila recept na kolac...pockaj pohladam ho

autor: Jozef (neregistrovaný/á)
vložené: 18. 05. 2011 13:17:57  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik
ďakujem som rád že som dostal odpoveď od odborníka,a nejaký dobrý málo sladký koláčik alebo zákusok ( samozrejme recept ) sa nájde? Aj ja mám niečo fajnové mňam,pošlem ahojsmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 18. 05. 2011 13:00:25  nahlásiť  reagovať
 

jozef...v remoske mozes vyprazat karfiol, alebo kuracie stehna, alebo rezne, alebo pecienku na 3 lyziciach oleja....fakt remoska ako taka nema chybu

autor: Jozef (neregistrovaný/á)
vložené: 18. 05. 2011 12:59:02  nahlásiť  reagovať
 

smajlikobrý deň,aj ja so si priniesol remosku a po30 rokov sedela v
chalupe zabalená.Mám dietu nariadenú,tak ju idem skúsiť ona je vlastne nová iba raz použitá.Skúsim nejaký recept od dopisovateľov majú chutnú prax

autor: Daniela (neregistrovaný/á)
vložené: 10. 01. 2011 20:43:43  nahlásiť  reagovať
 

Daniela111@chello.sk
Remosky sa zase predávajú,ich cena je asi 100€ .Ja ich používam celé roky. Nemusím sa báť, že mi mäso prihorí smajlik. Máme radi morčacie krídla pečené v remoske so zemiakmi naraz, my tam dávame aj mrkvičku, fantastické sú aj špízy, pečené kura, pečené mäso. Prakticky nikdy tam nedávame vodu, lebo mäso vždy pustí šťavu a ak chcete mať chrumkavú kožu na kurati - po upečení musíte nechať aspoň centimeter otvorenú remosku, aby mohla uniknúť para a koža nezvlhla. Ak dáte zmrazené kura - dávam vždy polovice, tak ostane veľa šťavy a ak je kura upečené, zlejem šťavu, aby sa mohlo opiecť do chrumkava.

autor: Ivana79
vložené: 28. 04. 2010 17:59:05  nahlásiť  reagovať
 

S remoskou tiež rada robím,keždé mäso sa tam výborne prepečie,ale u nás (v okolí Piešťan) už tiež nie je dostať,chcela som si kúpiť svoju do nového domu,ale musím používať starú,ešte po babkesmajlik

autor: Paprika
vložené: 28. 04. 2010 14:36:02  nahlásiť  reagovať
 

Podobný recept jsem nedávno dávala na CZ jen v pekáči a do trouby. Remosku totiž taky nevlastním. Myslela jsem, že je to podobné kuřeti Crapaudine od Elizy a ono je to téměř totožné s tímto receptem, který mně nějak minul. Výbušná - máš to smajliksmajlik smajlik

autor: michsamant
vložené: 28. 04. 2010 12:15:51  nahlásiť  reagovať
 

U nas remoska nie je dostat smajlik ja uz som sa jej nahladala

autor: vybusna
vložené: 28. 04. 2010 11:41:28  nahlásiť  reagovať
 

ja kym som ju nedostala, tak vobec neviem ako som mohla bez nej zit. mam taku fakt velku..ved to aj vidiet, ale zazelala som si na nejaky sviatok este jednu...mensiu...a manzeloval maminka mi miesto remkosky kupila bravosku...to je nieco podobne ako remoska, az na to, ze je obojstranna a tym padom si mozem zvolit bud vrchny, alebo spodny zdroj tepla a co je hlavne...ma termostat, takze si mozem nastavit aj teplo. v kazdom pripade ruru uz pouzivam skutocne len na kolace na plechu....

autor: michsamant
vložené: 28. 04. 2010 11:34:59  nahlásiť  reagovať
 

Remosku by som aj ja prijala.smajlik

vložené: 28. 04. 2010 11:31:51  nahlásiť  reagovať
 

No, ještě mít tu remosku, už dávno jsme ji šoupli na zahradu a teď by se hodilasmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz