Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 80 minut | |
Počet porcií (kusov): 2 porcie |
1 stehno cele + 2 horne
cca 350 g malicke zemiaciky
1 cervena paprika
5 salotiek
1 mrkva
5 velkych strucikov cesnaku
cesrtve stonky tymian a rozmarin
sol, cerstvo mlete korenie, sladka mleta paprika
mleta paprika
3 velke PL olej
2 orechy masla
Zemiaciky, salotku, cesnak, mrkvu a cervenu papriku ocistime.
Zemiaciky nechame v celku (musia byt naozaj male, ak nie, tak prekrojte), mrkvu a papriku nakrajame na platky.
Cesnak a salotku nechame v celku.
Vsetko osolime, zasypeme mletou rascou, sladkou mletou paprikou.
Ihlicky z rozmarinu dame dolu z vetvicky a nasekame ich nadrobno a posypeme vsetko v pekaciku.
Vykropime olejom, vhodime tymian a vsetko vymiesame.
Maso, osolime, okorenime, opaprikujeme, votrieme dobre koreniny do koze a polozime ho na zemiaky.
Nakoniec pohadzeme kusky masla, prikryjeme alobalom a dame piect do vyhriatej rury.
Pecieme slabu hodinku, odstranime alobal a zapecieme do chrumkava...ja som to dopekala asi 20 minut.
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3770
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
jezef neviem najst...ale takto ti poviem...v remoske mozes piect akykolvek piskot...t.j. vsetky bublaniny, len dno vymaz tukom a vysyp kokosom, alebo mukou. alebo ten typ kolacou, kde ide krem z kyslej smotany...normalne upec v remoske piskot (vymazat a vysypat dno) no a uz si vrstvujes krem aky chces. remoska je vlastne okruhly plech. na vrch si davaj alobal, pretoze predsa len...v remoske nemozes regulovat teplotu .
Ja v remoske uz peciem skoro vsetko....mam velku, takze do nej davam aj zapekat sunkoflaky v jenskej mise, alebo vkladam do remosky tu jensku misu s pokrmom normalne ako do rury. ja uz ruru pouzivam len na pecenie kolacov na plechu, alebo
vies co..tejaja raz sem vlozila recept na kolac...pockaj pohladam ho
ďakujem som rád že som dostal odpoveď od odborníka,a nejaký dobrý málo sladký koláčik alebo zákusok ( samozrejme recept ) sa nájde? Aj ja mám niečo fajnové mňam,pošlem ahoj
jozef...v remoske mozes vyprazat karfiol, alebo kuracie stehna, alebo rezne, alebo pecienku na 3 lyziciach oleja....fakt remoska ako taka nema chybu
obrý deň,aj ja so si priniesol remosku a po30 rokov sedela v
chalupe zabalená.Mám dietu nariadenú,tak ju idem skúsiť ona je vlastne nová iba raz použitá.Skúsim nejaký recept od dopisovateľov majú chutnú prax
Daniela111@chello.sk
Remosky sa zase predávajú,ich cena je asi 100€ .Ja ich používam celé roky. Nemusím sa báť, že mi mäso prihorí . Máme radi morčacie krídla pečené v remoske so zemiakmi naraz, my tam dávame aj mrkvičku, fantastické sú aj špízy, pečené kura, pečené mäso. Prakticky nikdy tam nedávame vodu, lebo mäso vždy pustí šťavu a ak chcete mať chrumkavú kožu na kurati - po upečení musíte nechať aspoň centimeter otvorenú remosku, aby mohla uniknúť para a koža nezvlhla. Ak dáte zmrazené kura - dávam vždy polovice, tak ostane veľa šťavy a ak je kura upečené, zlejem šťavu, aby sa mohlo opiecť do chrumkava.
S remoskou tiež rada robím,keždé mäso sa tam výborne prepečie,ale u nás (v okolí Piešťan) už tiež nie je dostať,chcela som si kúpiť svoju do nového domu,ale musím používať starú,ešte po babke
Podobný recept jsem nedávno dávala na CZ jen v pekáči a do trouby. Remosku totiž taky nevlastním. Myslela jsem, že je to podobné kuřeti Crapaudine od Elizy a ono je to téměř totožné s tímto receptem, který mně nějak minul. Výbušná - máš to
U nas remoska nie je dostat ja uz som sa jej nahladala
ja kym som ju nedostala, tak vobec neviem ako som mohla bez nej zit. mam taku fakt velku..ved to aj vidiet, ale zazelala som si na nejaky sviatok este jednu...mensiu...a manzeloval maminka mi miesto remkosky kupila bravosku...to je nieco podobne ako remoska, az na to, ze je obojstranna a tym padom si mozem zvolit bud vrchny, alebo spodny zdroj tepla a co je hlavne...ma termostat, takze si mozem nastavit aj teplo. v kazdom pripade ruru uz pouzivam skutocne len na kolace na plechu....
Remosku by som aj ja prijala.
No, ještě mít tu remosku, už dávno jsme ji šoupli na zahradu a teď by se hodila