Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny |
cesto : 200 g kryštálového cukru, 1 dl oleja, 1 dl vody, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 200 g polohrubej múky Plnka: 3 Zlaté klasy, 12 dl kompótových jahôd ( 2 fľaše ), 2 vanilkové cukry, 3 lyžice kryštálového cukru ozdoba : 2 dl smotany na šľahanie, 1 zarovnaná lyžica práškového cukru
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok. Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Necháme vychladnúť. Potrieme plnkou, ktorú necháme stuhnúť. Potom na koláč rozotrieme vyšľahanú smotanu. Plnka: Kompótové jahody spolu so šťavou rozmixujeme alebo len troška rozvaríme. Do rozmixovanej masy pridáme Zlaté klasy, kryštálový cukor, vanilínový cukor a spolu uvaríme za stáleho miešania. Necháme trocha vychladnúť a ešte teplú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto. Šľahaška : smotanu vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a ešte asi 2-3 minúty prešľaháme. Smotana udrží tvar aj bez stužovača.
Ak použijeme čerstvé alebo mrazené jahody, šťavy nebude dostatok, preto pridáme na rozmiešanie Zlatého klasu 1/2 l jahodovej šťavy. V Čechách namiesto Zlatého klasu dostať Krémový prášek.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.