Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Strukoviny |
100ml suchých mungo fazuliek
vodu na ich namočenie
300ml vody na ich uvarenie
1 bobkový list
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžica ghí
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty (alebo čerstvý cesnak aj zázvor, oboje nastrúhajte a použite 1/2 lyžičky z každého)
2 paradajky; rozmixovať na pyré
1 plochá lyžička garam masala
1/2 lyžičky mletého čili korenia
soľ
čerstvá koriandrová vňať
Mungo fazuľky si asi na 1 - 2 hodiny namočíme vo vode.
Zatiaľ si pripravíme paradajkové pyré. Paradajky umyjeme a jednoducho rozmixujeme.
Namočené mungo fazuľky scedíme, dáme do hrnca a pridáme 300ml vody, bobkový list a mletú kurkumu. Vodu privedieme do varu, potom oheň zmiernime a fazuľky varíme prikryté asi 15 minút. Uvarené odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V druhom hrnci zohrejeme ghí. Pridáme rímsku rascu a necháme ju prasknúť.
Pridáme cesnakovo - zázvorovú pastu a 1 minútku restujeme. Potom pridáme paradajkové pyré, garam masala, čili korenie a premiešame. Hrniec zakryjeme a na miernom ohni necháme 5 minút variť.
Po 5 minútach pridáme predvarené mungo fazuľky (bobkový list už môžete vytiahnuť), soľ a premiešame. 2 minúty povaríme.
Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a oheň vypneme. Hrniec zakryjeme a karí necháme odpočívať 15 minút.
Podávame s ryžou alebo plackami.
http://akochutimasala.blogspot.in/2013/06/kari-z-m...
Autor: michsamant (Michaela Samant) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
michsamant: bingoooo!!!!! konecne!!!!! ma ebay ich maju plno....ani netusis, ako dlho som ich tam hladala a nenasla to co som chcela.....ze som sa Ta davno neopytala..
Jasne, u inda si pytaj serving karahi, kadai alebo kadhai. Podla mna aj online zozenies.
michs....ja Ti strasne zavidim tuto misu...Ani netusis, ako sa ju snazim niekde kupit. Ona ma urcite svoje meno....prezradis mi ho????