Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá | |
Čas prípravy: 20 min. | |
Počet porcií (kusov): 3 |
1 hrnček ovsených vločiek
3 lyžice detskej krupice
3 hrnčeky mlieka
8 lyžíc dulovej presnidávky
Ovsené vločky dáme do hrnčeka, tam na cca 15 minút namočíme do malého množstva mlieka, aby sa rýchlejšie uvarili.
Potom z hrnčeka vysypeme do menšieho hrnca,pridáme mlieko (toto môžeme využiť k lepšiemu vypláchnutie hrnčeka),
pridáme štipku soli, 3 lyžice krupice a varíme za stáleho miešania, najlepšie vareškou, ktorá má spodnú stranu
rovnú, asi 5 minút.
Po dovarení vmiešame do kaše dulový presnidávku.
Vločkovú kašu ihneď podávame. Na tanieri môžeme kašu osladiť medom, doplníme maslom a sypeme škoricou, kakaom
alebo postrúhanou čokoládou, jablkom, zaváraninou (na obr. jahody) a pod.
Dulová presnidávka: Dula je ovocie s liečivými účinkami. Obsahuje cukor, pektín, kyseliny, triesloviny, silice,
vitamín C, ďalej draslík, fosfor, horčík, vápnik, meď a železo. Pôsobí proti hnačkám, zápalom slizníc, čriev a žalúdka.
Dule rozštvrtíme, ošúpeme, odstránime jadrovníky, v hrnci zalejeme zarovno vodou a rozvaríme. Po vychladnutí
rozmixujeme. Pridáme trochu mletej škorice. Na 1 liter presnidávky dáme 40g cukru, prevaríme, dáme do zaváracích
fliaš a sterilizujeme pri 100 st.C 20 minút.
Ovsené vločky
- zmierňujú pocit hladu (chránia pre obezitou)
- sú vhodné pre diabetikov (udržiavajú stálu hladinu cukru v krvi)
- chránia organizmus pred očnými chorobami
- obsahujú antioxidant avenantramid, ktorý chráni organizmus
pred voľnými radikálmi, teda aj pred vznikom rakoviny a srdcovo-
cievnymi chorobami
Pridaná krupica zjemňuje ovsenné vločky
Autor: paulapaula (Pavlína Karasová) | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.