Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pokrmy z vnútorností |
cibuľa, bravčová pečeň, cesnak, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, koreňová zelenina, smotana na varenie, bobkový list, nové korenie, citrón, soľ, alebo vegeta, voda, smotana na varenie, hladká múka, knedľa alebo halušky, bravčová masť, slanina
Do roztopenej masti pridáme trocha nakrájanej slaninky, pre chuť. Orestujeme cibuľu do sklovita, alebo hneda ako je kto zvyknutý, pridáme cesnak, pár krát zamiešame pridáme nakrájanú pečeň, posypeme čiernym korením chvíľu porestujeme, zasypeme m.č. paprikou a podlejeme vodou.
Dusíme, zavše premiešame dolejeme vodu.
V druhom hrnci orestujeme trošku cibuľe, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, necháme trocha osmahnúť, cesnak kľudne v kuse, nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list, polovičku citrona.
Zalejeme vodou a varíme do mäkka, po zmäknutí zmixujeme, bez guľôčok korenia citronu a listov.
Prilejeme k pečienke, keď je pečeň bajočko mäkká, pridáme smotanu na varenie, zmiešanú s hl. múkou, troškou červenej m. papriky a necháme prevariť. Ja osobne min. 10 min., dochutíme soľou alebo vegetou,,, trochou octu a cukru.
Je to celkom okej i bez toho, jeme teplé s knedľou alebo haluškami.
Autor: Rasto82 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.