Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 120 minut | |
Počet porcií (kusov): 4 porcie |
500 g hovädzie na guláš
50 g údená biela slanina
1 PL bravčová masť
1 veľká mrkva
2 štipľavé čerstvé papričky
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 čl sladká mletá paprika
1 čl pálivá mletá paprika
1 čl čerstvo mleté korenie
350 ml pasírové paradajky
Mäso nakrájame na vhodné kúsky. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme. Čo sa týka štipľavej papričky….všetko závisí od vašej chuti, uberte, alebo pridajte podľa seba. Papričky nakrájame na prúžky . Slaninu skrájame na malé kocky a čistú mrkvu na tenké kolieska.
Celá táto priprava nám zaberie maximálne pár minút.
Do kastróla dáme rozohriať masť (alebo olej) a necháme na nej zosklovatieť slaninu, pridáme mäso. Mäso opekáme aspoň 10 minút.
Rozhrnieme ho do strán a do stredu dáme cibuľu, cesnak, papričky a mrkvu. Restujeme aspoň 5 – 10 minút.
Všetko osolíme, okoreníme a opaprikujeme.
Dobre premiešame a zalejeme vriacou vodou tak, aby bolo všetko z časti ponorené.
Privedieme k varu, stíšime zdroj tepla a dusime pod pokrievkou 10 minút. Po tejto dobe vlejeme pasírované paradajky, privedieme znovu k varu , prikryjeme pokrievkou a stíšime zdroj tepla.
Guláš dusíme, kým nie je mäso mäkké.
Ja som dusila asi hodinu a pol a občas som doliala tekutinu.
Guláš sa môže podávať s hocijakou prílohou…u nás knedla, ale na druhý deň cestoviny.
Evi guláš je bomba….
Tento s fotopostupom a moje dalsie rcp najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5764
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Guláše a ragů na všechny způsoby mám strašně ráda. Ten Tvůj musí být, soudím podle šťávy, velmi chutný.