Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 40 minut | |
Počet porcií (kusov): 2 porcie |
2 veľké rezne z morčacích pŕs (á 150 g na kus)
100 g veľmi hustá kyslá smotana, alebo creme fraiche
40 g sušené goji bobuľky
nasekaná petržlenová vňať
pol malej cukety
soľ, čerstvo mleté korenie
hladká múka
Na omáčku :
1 menšia červená cibuľa
4 cesnakové strúčiky
6 čerešnových paradajok
150 ml pasírovené paradajky
vývar na nariedenie
2 PL olej + orech masla
Do creme fraiche vmiešame nasekané goji a petržlenovú vňať. Ja som bobule nenasekala a po vyskúšaní si myslím, že asi by som mala. Ošúpanú cuketu nakrájame na tenučké plátky, max. 4 cm dlhé.
Morčacie rezne posolíme, hojne posypeme čerstvo drveným korením a potrieme smotanovou zmesou.
Po celej ploche pokladieme plátky cukety.
Rezne zatočíme, zabezpečíme špáradlami a obalíme v hladkej múke.
V rajnici rozohrejeme olej a závitky dobre opečieme zo všetkých strán. Ja som opekala určite viac ako 8 minút. Vyberieme ich a odložíme bokom.
Kým opekáme, tak očistíme cibuľu a cesnak a nasekáme ich. Paradajky poprekrajujeme.
Do výpeku po opekaní pridáme maslo. Vložíme cibuľu, cesnak a paradajky. Všetko dobre porestujeme a zalejeme pasírovanými paradajkami. Vložíme závitky a dolejeme vývarom, tak, aby boli ponorené do väčšej polovice.
Ak nemáte vývar, tak dolejte vriacu vodu a naviac omáčku dosolíme a dokoreníme.
Privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou, stíšime zdroj tepla a dusíme polhodinu.
Po udusení odstránime zo závitkov špáradlá a dochutíme , ak treba , omáčku.
Ako prílohu som uvarila brokolicu a posypala ju opečenými mandľami, priložila som ešte varené zemiaky.
Tento a moje dalsie rcp s fotopostupmi najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5821
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Zeleninu jako přílohu miluji a závitky mám také ráda. Lákavě vypadají fotka