Viac ako  4 000  receptov

Krémové orechové rezy

Krémové orechové rezy
nahoru
Krémové orechové rezy Krémové orechové rezy
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Rezy
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): Veľký cukrársky plech 42×31

Suroviny:

Cesto :
12 vajec
300 g cukor kr.
260 g hladká múka
250 g mleté orechy + orechy na posypanie
70 ml olej
rum na vykropenie
Krém :
5 velkých vajec
260 g kryštálový cukor
500 g maslo
3 PL lyžice rum

Postup

Rúru zapneme na 180 stupňov.
12 vajec oddelíme žĺtka od bielkov.
Do žĺtkov vsypeme cukor (odoberieme z neho jednu tretinu a dáme bokom). Pridáme 12 polškrupín vody.
Šľaháme kým masa nezbelie a nenaberie na objeme. Šľaháme trpezlivo na nízkych obrátkach.
Starostlivo vyčistíme metličky pod horúcou vodou a začneme šľahať sneh. Do bielkov dáme štipku soli a šľaháme kým nemáme bublinkatý mäkký sneh. Potom pridáme cukor, čo sme si odložili bokom a došľaháme pevný sneh s ostrými špičkami.
Do žĺtkovej masy zamiešame múku, mleté orechy a olej. Všetko dobre premiešame a nakoniec rezavými pohybmi , zapracujeme sneh.
Pripravime si tri plechy…vyložime ich papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na tri časti a rovnomerne rozotrieme na plechy,
Plech vložíme do predhriatej rúry, zvýšime teplotu na 210 stupňov a pečieme cca 6 minút. Strážte si to podla svojho spotrebiča.
Tieto tenké cestá pečieme na vyššej teplote a krátko. Keby sme ich piekli na nižšej a dlho, tak by beznádejne vyschli.
Celé vajcia dáme do misy….v žiadnom prípade nie umelohmotnej. Primiešame cukor a šľahačom som šľahala dobrých 5 minut.
Medzitým mi zovrela voda v kastróle a ja som položila na paru misu s vajcami. Elektrický šľahač vymeníme za metličku. Neustale miešame Zo začiatku som nemiešala neustále, ale potom už áno, veľký pozor, aby sme neuvarili sladkú praženicu.
Hotové uvarené vajcia sú horúce a majú konzistenciu, ako hustejší vaječný koňak, alebo baileys.
Dáme dolu z pary a metličkou miešame, kým krém nevychladne. Nestačí odložiť a nechať vychladnúť, musí chladnúť miešaním.
Maslo musí byť zmäknuté a izbovej teploty. Nakrájame obidve kocky do krému a začneme šľahať na nízkych obrátkach, kým nemáme nádherný zamatový, pevný, nadýchaný krém.
Do hotového krému zamiešame mleté orechy a dochutíme podľa seba rumom.
Keď dáte do krému alkohol, tak ho už v žiadnom prípade nešľahajte.
Z plátov cesta, odstránime opatrne papier. Prvý položíme, vykropíme rumom a natrieme vačsiu tretinu krému, priklopíme ďaľším platom, ten vykropíme rumom, natrieme rovnakú vrstvu krému a priklopíme tretím plátom. Ten vykropíme rumom, potrieme poslednou časťou krému a ten posypeme mletými orechami. Trošku tie orechy zatlačíme do krému.


Naplený zákusok dáme do chladu, nech úplne stuhne. Najlepšie na niekoľko hodín. To je základ dobrého krájania.
Prí krájaní meníme dva ostré nože, namočené v horúcej vode.

Poznámka

Tento a moje dalsie rcp s fotopostupom najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5848

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Krémové orechové rezy"

autor: nigina
vložené: 19. 04. 2016 13:33:30  nahlásiť  reagovať
 

Vyzerajú fantasticky de luxesmajlik Radšej ale utekám odtiaľto, lebo slintám ako Punťo smajlik

autor: Hella
vložené: 17. 04. 2016 14:57:31  nahlásiť  reagovať
 

Je vidět, že nejsi troškař a kalorickými bombami ohrožuješ své okolí.smajliksmajliksmajlik Ale - dělám podobné řezy a je to velmi, velmi dobré!


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz