Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
• 200 ml „Naše BIO pohánka lúpaná krúpy“
• kečup jemný „Naše BIO“
• 400 ml vody
• 1 lyžica solamylu
Plnka:
• 250 g špenátu
• 1 cibuľa „Naše BIO“
• balkánsky syr „Naše BIO“
• 2 strúčiky cesnaku
• soľ, korenie
Pohánku namočíme aspoň na hodinu do vody a zmes rozmixujeme na palacinkové cesto. Ak je príliš husté, pridáme vodu. Aby sa palacinky netrhali, môžeme pridať jednu lyžicu solamylu. Na nepriľnavej panvici smažíme palacinky na troche olivového oleja. V menšom hrnci zohrejeme olej a opečieme prelisovaný cesnak a nakrájanú cibuľu. Pridáme posekaný špenát a povaríme päť minút. Odstavíme z ohňa, necháme trochu vyhladnúť a v sitku zo špenátu vytlačíme čo najviac prebytočnej vody. Hotový špenát dochutíme soľou a korením, zmiešame s nakrájaným alebo rozmrveným balkánskym syrom.
Palacinky môžeme syrom aj posypať, prípadne dochutiť kečupom.
Autor: rrromanaa | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.