Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Šaláty |
Biela špargľa
parmezánové hoblinky
olivový olej, citrónová šťava
čerstvo drvené korenie, soľ
Na tento šalát použijeme čerstvú chrumkavú špargľu. Ošúpeme ju a odstránime poškodené časti.
Ja mám superostrý nôž, takže môžem na doske nakrájať zo stonky, plátky tenké na milimeter. Ale kto si netrúfa, tak môže použit plátkovaciu škrabku. Plátkovať začínajte vždy od hlavičky.
Plátky rozložíme, pokvapkáme olejom, a ľahučko aj citrónovou šťavou….ja som ju vynechala, pretože som použila žeruchové bylinky a tie dodali pikantnosť.
Posypeme hoblinkami parmezánu,posolíme, pokoreníme.
Ja som jedla s bavorským čiernym tvrdým chlebom, ale s ciabattou to môže byť úžasné.
Chcela som vyskúšať, či by sa to dalo urobiť aj s varenou špargľou. Nemôžem povedať že to bolo na vyhodenie, aj mi to chutilo, ale stratila svoju krehkosť a konzumácia už nebola jednoduchá, na vidličku…už som musela použit aj nôž.No a to najdôležitejšie...už by to nebolo carpaccio.
Tento a moje dalsie rcp najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5911
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.