Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá | |
Čas prípravy: 30 minut + priprava | |
Počet porcií (kusov): 2 porcie |
350 g malé nové zemiačiky
250 g mladá zelená špargľa
2 jarné cibuľky
soľ, trošku cukru
pikantné bylinky
na dressing:
2 mensie PL biely hroznový ocot
1 PL olivový olej
1 PL horčica
1 PL práškový cukor
soľ, čerstvo drvené korenie
Na avokádový dip :
1 zrelé avokádo
1 plna PL Creme fraiche
citrónová štava
soľ
Zemiaky ošúpeme a uvaríme v slanej vode. Ak ich máte väčšie, tak ich pred uvarením, prepolte.
Hroznový ocot vymiešame s horčicou, olejom a cukrom. Osolíme a okoreníme. Ovocný ocot používam preto, pretože je omnoho jemnejší ako obyčajný. Ochutnajte a poprípade ešte doslaďte.
Dame varit vodu, pridáme malú lyžičku soli a pol lyžičky cukru.
Špargľu očistíme od poškodených častí a nakrájame ju na 3 cm kúsky. Očistenú cibuľku nakrájame na kolieska.
Kúsky, okrem špičiek , vhodíme do vriacej vody a varíme 7 minút , pridáme špargľové špičky a varíme ďašie 3 minúty. Na poslednú minútu vhodíme k špargli, kolieska cibule. Moja špargľa bola už uvarená akurát do šalatátu. Vy si to skontrolujte podľa tej svojej.
Špargľu a cibuľku hned po uvarení prelejeme čo najstudenejšou vodou.
Uvarené zemiaky scedíme a ešte také horúce, vymiešame s dressingom.
Avokádo rozrežeme a vyberieme kôstku. Dužinu vyberieme lyžicou a preložíme do misky, pridáme creme fraiche a vidličkou vymiešame do hladka. Zakvapneme citrónovou šťavou, ochutíme soľou a čerstvo drveným korením. Znovu premiešame.
Zemiaky, špargľu a dip naaranžujeme na tanier a posypeme žeruchou…tá je na tom úplne báječná.
Doporučujem…je to skvelé jedlo.
Tento a moje dalsie rcp najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5946
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Krásný receptA ten avokádový dip je báječný nápad
Ej, to musí být dobroučké