Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 60 minut + priprava | |
Počet porcií (kusov): 4 porcie |
5 rezňov z hovädzieho roštenca
2 veľké hrste sušených húb
1 veľká cibuľa
múka na obalenie
soľ, drvená rasca
lyžica masti, alebo 3 pl olej
Nakrájame hrubšie rezne a tie len zľahka vyklepeme cez fóliu. Naklepaný rezeň by mal byť tak necelý centimeter hrubý.
Keď robím mäso na lesných hubách, tak sa vyhýbam pikantným koreninám, aby som zbytočne nepotláčala chuť hríbov. Takže roštenky len osolím a posypem drvenou rascou. Nakoniec ich zľahka obalím v hladkej múke.
V hlbšej rajnici rozohrejeme masť, alebo olej a obalené roštenky dôkladne opečieme z obidvoch strán .
Vyberieme ich a odložíme bokom. Na tuk vhodíme rebrá očistenej cibule a porestujeme ju .
K cibuli vhodíme huby , premiešame a vložíme opečené roštenky. Podlejeme vriacou vodou, tak, aby bolo všetko prikryté. Privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou, stíšime zdroj tepla a dusíme.Po polhodine som mala omáčku veľmi hustú a doliala som ďaľšiu vriacu vodu.
Moje mäso bolo po hodine mäkké, omáčka plná voňavých húb a príjemne hustá.
Už som ju nenarieďovala, ale ak sa Vám zdá málo, tak si dolejte trošku horúcej vody a nechajte prevriet na jednu bublinu. Do hotovej omáčky môžeme pridať nasekanú petržlenovú vňať a podľa chuti ešte dosoliť.
Tento s fotopostupom a moje dalsie rcp najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5961
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Roštěnky miluji a houby jsou můj favorit.