Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Počet porcií (kusov): 4 porcie |
600 g biela špargľa (16 kusov)
1 lyžička cukor + 1 lyžička soľ
150 g creme fraiche
8 veľkých plátkov dusenej šunky
Na palacinky :
5 vajec
250 g hladká múka
80 ml bublinkatá neochutená minerálka
kytica čerstvých obľúbených byliniek
soľ, čerstvo mleté korenie
olej na pečenie
Na bešamel :
30 g čerstvé maslo + 40 g hladká múka
125 ml mlieko + 125 ml zachytená voda v ktorej sa varila špargľa
4 lyžičky strúhaný parmezán
Ja som použila miešanú špargľu, ale zelená sa na tento typ zapekania , podľa mňa nehodí….už budem používať výhradne bielu.
Špargľu očistíme, od poškodených a zdrevnatených častí. Vodu dáme variť do vysokého úzkeho hrnca, na stojato…ak taký máte.
Do vody dáme trošku cukru a soľ….a keď začne vrieť , vložíme do nej špargľu. Bolo by dobre aby špičky neboli ponorené…mne sa to nepodarilo …lebo nemam ten spomínaný hrniec :-) .
Podľa hrúbky stoniek, necháme variť 10 až 12 minút. Vodu po varení zachytíme a uvarenú špargľu ponoríme do veľmi studnej vody.
Ideme piecť palacinky. V mlieku rozšľaháme 5 vajec, pridáme neochutenú minerálku, podľa chutí osolíme a vmiešame na jemno nasekané bylinky.
Na rovnej panvici upečieme 8 palaciniek.spargla s plackami placky creme sunka
Rúru rozohrejeme na 200 stupňov.
No a ideme si uvariť bešamelovú omáčku.
Zmiešame 125 ml mlieka a 125 ml zachytenej vody.
V rajničke roztopíme maslo a zasypeme múkou….restujeme do svetlo hneda a zalejeme mliekom. Necháme prevrieť kým omáčka nezačne hustnúť a vypneme. Ochutíme soľou, čerstvo mletým korením a ak Vám nevadí muškátový oriešok, tak aj tým….
Zapekaciu misu vytrieme maslom a vysypeme strúhankou.
Každú palacinku potrieme creme fraiche, položíme šunku a dve špargle. Zarolujeme a položíme do misy.
Rolky prelejeme omáčkou a posypeme strúhaným parmezánom.
Vložíme do predhriatej rúry a zapekáme 20 minút.
Tento s fotopostupom a moje dalsie rcp najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5994
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Velice hezký receptMě by takto zapečený chřest moc chutnal