Viac ako  4 000  receptov

Španielska zemiaková omeleta

Španielska zemiaková omeleta
nahoru
Španielska zemiaková omeleta
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zemiakové jedlá
Čas prípravy Čas prípravy: 40 minut
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 3 porcie

Suroviny:

600 g nové malé zemiaky
150 g mrazený hrášok (cca za klasický kuchynský hrnček)
1 veľká cibuľa + 4 cesnakové strúčiky
1 štipľavá chilli paprika
1 červená paprika
200 g šunka v celku
6 veľkých vajec
veľká hrsť nasekaná petržlenová vňať
4 PL olej
soľ + čerstvo mleté korenie

Postup

Ak máte nové zemiaky, ktoré sú vraj najlepšie, tak tie stačí, vydrhnúť pod tečúcou vodou…nemusíte ich šúpať. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska. Ja som mala úplne maličké, takže som ich len prekrojila na dve polovice.
Zemiaky a hrášok, dáme do studenej, osolenej vody a privedieme k varu. Varíme len 3 minúty a zlejeme.
Očistenú cibuľu nakrájame na tenké rebrá a cesnak na plátky. Papriky umyjeme a nakrájame na prúžky. Hranol šunky nakrájame na kocky.
Na prípravu som použila rajnicu s ohnovzdornými rúčkami.
Na rozohriatom oleji orestujeme cibuľu a cesnak. Restujeme len kým nám nezavonia, nechceme aby bola zlatá.
Pridáme papriky, šunku, zemiaky a hrášok….restujeme nejakých 5 minút.
Zľahka posolíme a okoreníme. Pridáme nasekanú petržlenovú vniatku a znovu všetko premiešame.
Vajcia rozšľaháme a pridáme soľ a čerstvo drvené korenie.
Vajíčkami zalejeme zemiakovú zmes, pomocou varešky pomôžeme vajíčkam aby všetko rovnomerne obalili. Prikryjeme a necháme na miernom plameni 5 až 7 minút.
Nakoniec som kastról vložila do predohriatej rúry a nechala vrchným ohrevom zapiecť na 5 minút.
Rajnicu vyberieme a necháme postáť 2 až 3 minúty.
Všetko je nádherne zatuhnuté a porcuje sa bez najmenších ťažkostí.

Poznámka

Tento, s fotopostupom a moje ďaľšie rcp nájdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6019

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Španielska zemiaková omeleta"

vložené: 13. 07. 2016 17:56:15  nahlásiť  reagovať
 

Mili,tohle můžu i postudenusmajlikTvá fotka je hodně žravá,mňamsmajliksmajlik

vložené: 16. 06. 2016 11:19:10  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:Díky za vysvětlení slova rajnica-kastrol.smajlik a omeletu vyzkouším.

autor: vybusna
vložené: 16. 06. 2016 09:40:04  nahlásiť  reagovať
 

Marcela Hackerova: Marcelka....ja neviem, ci ho citit...nam cesnak nevadi, takze si vobec neuvedomujeme, ci ho citime, ci nie. Rajnica smajlik je kastrol, manzel to prelozil ako kastrulek. ale kastrulek je asi maly, takze kastrol smajlik

vložené: 15. 06. 2016 10:10:08  nahlásiť  reagovať
 

Mě by to určitě chutnalosmajlik. Jen nevím, zda v pokrmu není příliš cítit česnek.
Ještě lingvistický dotaz: co je rajnicasmajlik Pánev... nebo něco jiného.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz