Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá | |
Čas prípravy: 40 minut | |
Počet porcií (kusov): 3 porcie |
600 g nové malé zemiaky
150 g mrazený hrášok (cca za klasický kuchynský hrnček)
1 veľká cibuľa + 4 cesnakové strúčiky
1 štipľavá chilli paprika
1 červená paprika
200 g šunka v celku
6 veľkých vajec
veľká hrsť nasekaná petržlenová vňať
4 PL olej
soľ + čerstvo mleté korenie
Ak máte nové zemiaky, ktoré sú vraj najlepšie, tak tie stačí, vydrhnúť pod tečúcou vodou…nemusíte ich šúpať. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska. Ja som mala úplne maličké, takže som ich len prekrojila na dve polovice.
Zemiaky a hrášok, dáme do studenej, osolenej vody a privedieme k varu. Varíme len 3 minúty a zlejeme.
Očistenú cibuľu nakrájame na tenké rebrá a cesnak na plátky. Papriky umyjeme a nakrájame na prúžky. Hranol šunky nakrájame na kocky.
Na prípravu som použila rajnicu s ohnovzdornými rúčkami.
Na rozohriatom oleji orestujeme cibuľu a cesnak. Restujeme len kým nám nezavonia, nechceme aby bola zlatá.
Pridáme papriky, šunku, zemiaky a hrášok….restujeme nejakých 5 minút.
Zľahka posolíme a okoreníme. Pridáme nasekanú petržlenovú vniatku a znovu všetko premiešame.
Vajcia rozšľaháme a pridáme soľ a čerstvo drvené korenie.
Vajíčkami zalejeme zemiakovú zmes, pomocou varešky pomôžeme vajíčkam aby všetko rovnomerne obalili. Prikryjeme a necháme na miernom plameni 5 až 7 minút.
Nakoniec som kastról vložila do predohriatej rúry a nechala vrchným ohrevom zapiecť na 5 minút.
Rajnicu vyberieme a necháme postáť 2 až 3 minúty.
Všetko je nádherne zatuhnuté a porcuje sa bez najmenších ťažkostí.
Tento, s fotopostupom a moje ďaľšie rcp nájdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6019
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Mili,tohle můžu i postudenuTvá fotka je hodně žravá,mňam
vybusna:Díky za vysvětlení slova rajnica-kastrol. a omeletu vyzkouším.
Marcela Hackerova: Marcelka....ja neviem, ci ho citit...nam cesnak nevadi, takze si vobec neuvedomujeme, ci ho citime, ci nie. Rajnica je kastrol, manzel to prelozil ako kastrulek. ale kastrulek je asi maly, takze kastrol
Mě by to určitě chutnalo. Jen nevím, zda v pokrmu není příliš cítit česnek.
Ještě lingvistický dotaz: co je rajnica Pánev... nebo něco jiného.