Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
Kuracie stehná podľa počtu stravníkov
Nové zemiaky + čerešnové paradajky + tenká cuketa
Maslo na vytretie pekáčika + strúhanka na vysypanie
Cesnakové strúčiky
soľ, čerstvo mleté korenie, chilli vločky
Na pesto :
Veľká kytica bazalky (alebo petržlenovej vňati)
2 PL píniové oriešky
1 veľký cesnakový strúčik
40 g strúhaný syr parmesán (ja som dala Grana Panado)
4 až 5 veľkých PL olivový olej
soľ, čerstvo drvené korenie
Pekáčik vymažeme maslom a vysypeme strúhankou.
Do pekáčika naskladáme kuracie stehná a priestor pomedzi, vyplníme očistenými novými zemiakmi. Navrch poukladáme čerešňové paradajky. Všetko vykropíme olivovým olejom.
Všetko posolíme a posypeme čerstvo drveným korením. Nepoužívam žiadne iné korenie a ani bylinky, pretože pesto dochutí všetko tak ako má byť.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupnňov a pečieme pod alobalom pol hodinu.
Alobal dáme dolu a do pekáčika vlozíme nakrájané hrubšie kolieska cukety.
Necháme piecť, kým nie je všetko mäkké a upečené.
Čo sa týka pesta…..do toho klasického idú píniové oriešky a robí sa z veľkej hŕby bazalky. Ale dá sa robiť aj napr. z petržlenovej vňate a miesto píniových, použijeme napríklad mandle. Ale syr…nikdy nikdy nezamieňajte syr, vždy používajte výhradne Parmezán, alebo Grana .
Oriešky nasucho opečieme na panvici. Do mixéra vložíme oriešky, syr, veľkú kopu bazalky, očistený cesnak a pre začiatok 4 lyžice olivového oleja. No a zmixujeme….ak je pesto veľmi husté, tak pridajte olej.
Na tanier naskladáme mäso, zeleninu a kôpku pesta.
Tento rcp aj s fotopostupom najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6071
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
I u nás doma je velice oblíbené jídlo z jednoho pekáčkuChutě se krásně propojí a není tolik špinavého nádobíS pestem jsem to ještě nezkoušela
Recept se mi líbí