Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso |
600 g zemiaky
250 g mleté bravčové
150 ml pasírované paradajky
soľ, čerstvo mleté korenie, pálivá mletá paprika
1 cibuľa + 2 PL olej
1 veľké vajce + strúhanka na obalenie
olej na vyprážanie
Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode, zlejeme a popučíme na hladkú kašu.
Môžeme pridať 2 lyžičky oleja aby sa nám kaša zhladila, rukami vypracujeme plastelínovú konzistenciu.
Na dvoch lyžiciach oleja v panvici orestujeme cibuľu a pridáme mleté mäso. Restujeme ho, kým sa nerozpadá. Posolíme, okoreníme, pridáme cayenské korenie. Pridáme pasírované paradajky, premiešame a dusíme nejakých 20 minút. Necháme vychladnúť. Zmes by mala byt suchšia.
Zo zemiakov vytvoríme gule…o trošku menšie ako tenisové loptičky. Vytvoríme z nich v dlani misku a tú naplníme mletým mäsom. Guľu uzatvoríme a uťapkáme do peknej guli.
Naplnenú guľu pogúľame v strúhanke, rozšľahanom (osolenom) vajíčku a znovu v strúhanke.
Vložíme do rozohriateho oleja, tak aby boli ponorené a vyprážame zo všetkých strán do zlata….nejaké 4 minúty. Vyberieme, necháme odkvapkať na pijavom obrúsku.
Podávame, s naozaj pikantnými, omáčkami….
Konzumuje sa to absolútne super v rukách nič nepadá, nič sa netrúsi a dôkladne zasýti. Viem si to celkom dobre predstaviť aj ako súčasť popolnočného svadobného bufetu.
Tento s fotopostupom a moje dalsie rcp najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6103
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Mladá paní, to vypadá velice "jedlé", tak si to vyzkouším, tisknu a pak dám reference
Mili,Tvá smažená verze plněných bramborových knedlíků se mi velice líbí