Viac ako  4 000  receptov

Vyprážané zemiakové gule plnené mletým mäsom

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Vyprážané zemiakové gule plnené mletým mäsom
nahoru
Vyprážané zemiakové gule plnené mletým mäsom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Mleté mäso

Suroviny:

600 g zemiaky
250 g mleté bravčové
150 ml pasírované paradajky
soľ, čerstvo mleté korenie, pálivá mletá paprika
1 cibuľa + 2 PL olej
1 veľké vajce + strúhanka na obalenie
olej na vyprážanie

Postup

Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode, zlejeme a popučíme na hladkú kašu.
Môžeme pridať 2 lyžičky oleja aby sa nám kaša zhladila, rukami vypracujeme plastelínovú konzistenciu.

Na dvoch lyžiciach oleja v panvici orestujeme cibuľu a pridáme mleté mäso. Restujeme ho, kým sa nerozpadá. Posolíme, okoreníme, pridáme cayenské korenie. Pridáme pasírované paradajky, premiešame a dusíme nejakých 20 minút. Necháme vychladnúť. Zmes by mala byt suchšia.
Zo zemiakov vytvoríme gule…o trošku menšie ako tenisové loptičky. Vytvoríme z nich v dlani misku a tú naplníme mletým mäsom. Guľu uzatvoríme a uťapkáme do peknej guli.
Naplnenú guľu pogúľame v strúhanke, rozšľahanom (osolenom) vajíčku a znovu v strúhanke.
Vložíme do rozohriateho oleja, tak aby boli ponorené a vyprážame zo všetkých strán do zlata….nejaké 4 minúty. Vyberieme, necháme odkvapkať na pijavom obrúsku.
Podávame, s naozaj pikantnými, omáčkami….
Konzumuje sa to absolútne super v rukách nič nepadá, nič sa netrúsi a dôkladne zasýti. Viem si to celkom dobre predstaviť aj ako súčasť popolnočného svadobného bufetu.

Poznámka

Tento s fotopostupom a moje dalsie rcp najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6103

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Vyprážané zemiakové gule plnené mletým mäsom"

autor: Jana Pa
vložené: 24. 07. 2016 08:38:01  nahlásiť  reagovať
 

Mladá paní, to vypadá velice "jedlé", tak si to vyzkouším, tisknu a pak dám reference smajlik

vložené: 13. 07. 2016 17:11:30  nahlásiť  reagovať
 

Mili,Tvá smažená verze plněných bramborových knedlíků se mi velice líbísmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2025 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné obchodné podmienky | Zásady ochrany súkromia | Cookies zásady | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz