Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá | |
Počet porcií (kusov): 3 porcie |
300 g pevné, biele neochutené (!) Tofu
kuchynský škrob na obalenie (maizena, solamyl a pod)
rastlinný olej (nie olivový!)
hruda masla (80g)
6 šalotiek ..cca 180 g
4 čerstvé chilli papričky
6 strúčikov cesnaku
2 PL nasekaný čerstvý ďumbier (zázvor)
2 PL sladká sójová omáčka
2 ČL tmavá omáčka kikkoman
2 PL svetlá sójová omáčka (ja som nemala, tak som tam naliala svetlé portské)
1 PL cukor
2 plné PL nahrubo drvené korenie
8 tenkých jarných cibuliek
Tofu pokrájame na 3 cm kocky.
Kocky zo všetkých strán zľahka obalíme v solamyle, alebo podobnom kuchynskom škrobe. V malom hrnčeku rozohrejeme rastlinný olej, ja som ho rozohriala na najmenšej platničke. Tofu kocky opekáme zo všetkých strán, tak 3 minúty. Opekáme v dávkach, aby boli ponorené a dali sa miešať.
Po opečení ich kladieme na pijavý papier.
Šalotky a cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké prúzky. Ak máte pochynosti, tak chilli papričky zbavte jadierok a tak ich nakrájajte na prúžky.....ja som ich dávala s jadierkami.
Celé korenie podrvíme v mažiary..ak nemáte mažiar, poraďte si ako viete, čo už.
Vo woku roztopíme maslo a pridáme šalotky, cesnak, chilli papričky a nasekaný ďumbier. Ten je veľmi dôležitý..
Všetko restujeme nejakých 15 minút .
Pridáme cukor, sladkú a tmavu sójovú omáčku. Nemala som svetlú .....a aj tej sladkej som mala málo, tak som doliala svetlé portské. No.....nie je to japonské, ale pomôž si človeče ako vieš. Všetko premiešame.
Doliala som trochu horúcej vody a nechala minútku, aby sa všetko prepojilo.
Do omáčky pridáme opečené kocky a jarnú cibuľku, ktorú sme nakrájali na 3 cm kúsky.
Uvaríme ryžu, do ktorej zamiešame nasekanú koriandrovú vňať.
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie rcp najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6153
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.