Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
300 g bravčových kostí + 2 l studenej vody
koreňová zelenina v bežnom množstve (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler)
šalotka, pálivá paprička
1 malá paradajka, 1 malá kápia
soľ, bobuľky nového korenia
Na palacinkovú závarku :
2 vajcia
120 g hladká múka
250 ml sladké mlieko
3 PL nasekaná petržlenová vňatka, alebo pažitka
pol lyžičky soľ
Na salámovú závarku som použila lyonskú salámu
Do vody s kosťami som dala lyžičku soli , pár bobuliek nového korenia a priviedla tesne k bodu varu.
Možno mi aj vybehla jedna – dve bubliny, hneď som hrniec dala na najmenší horák, prikryla pokrievkou a nechala varkať dve hodiny. Voda sa v hrnci len tak prevalovala.
Občas som pozbierala vyzrážané šliamy, je to vyzrážaná bielkovina. Voda, ktorá bola na začiatku ružová, tak sa vyčistí.
Po dvoch hodinách som očistila dve veľké mrkvy, petržlen, polovicu kalerábu, šalotku, časť zelerovej buľvy a kápiu.
Zeleniu a paradajku vhodím ku kostiam , doliala som ešte asi hrnček vody a pridala štipľavú papričku.
Varím ďaľšiu polhodinu.
Polievku precedíme cez husté sitko
Hneď ako som postavila polievku, tak som urobila závarku.
Pripravíme si palacinkové cesto podľa rozpisu surovín v úvode. Pridáme do neho nasekané bylinky.
Ochutiť závarku môžete čím chcete.
Upečieme na rozpálenej panvici, vytretej olejom, bežným spôsobom palacinky.
Palacinky hneď zarolujeme, naozaj veľmi, napevno. No a necháme ich úplne vychladnúť. Slimáčiky krájame tesne pred podávaním polievky a nedávame ich hneď do polievky…nech si každý nakladie sám do polievky. Slimáčiky po vložení začnu trošku bublinkovať…nedeste sa, je to v poriadku.
No a netradične, ako ďaľšiu závarku som použila lyonskú salámu , nakrájanú na rezance. Videla som to v nejakom variacom časopise a povedala som si, že to určite raz tak vyskúšam.
Je to skvelý nápad…naozaj super, veľké ozvláštnenie…..určite sa toho nebojte, chuť je prirodzená.
tento a moje dalsie rcp s nafoteným postupom, najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6293
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.