Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá | |
Počet porcií (kusov): hlboky pekac 35 x 20 |
cca 1,4 kg malé zemiaky
350 g stipľavá mastnejšia klobáska
hrsť kyslej kapusty
veľká cibuľa
150 ml sladká smotana
4 veľké vajcia
maslo a strúhanka na vytretie a vysypanie pekáča
Zemiaky dáme variť do studenej vody s 2 PL soli. Varíme kým nie sú zemiaky takmer uvarené. Scedíme ich a necháme úpnle vychladnúť. Obielime ich.
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenučké rebrá.
Špekačky, alebo klobásky, ktoré použijete, ak sa Vám bude dať, tak stiahnite z črievka a nakrájajte na kolieska.
Pekáč vytrieme maslom a vysypeme strúhankou.
Dno pekáča vyložíme kolieskami z uvarených zemiakov, zľahka posolíme a posypeme čerstvo mletým korením, pukladáme polovicu cibuľových koliesok a polovicu údeninových koliesok. Na údeninu rozložíme vyžmýkanú kyslú kapustu.
Dáme daľšiu vrstvu zemiakových koliesok, posolíme, rozložíme rovnomerne zbytok cibule a údeniny.
Ako poslednú vrstvu dáme zemiaky, ale už nie ako kolieska, ale pretlačíme ich cez kockaté sitko na šalát. Posolíme, okoreníme.
V smotane rozšľaháme vajíčka a pol lyžičky soli.
Polovicu vaječnej smotany rozlejeme rovnomerne do pekáča na zemiaky.
Pekáč vložíme do predhriatej rúry na 220 stupňov. Ja som piekla cca 25 minút a vliala som ostatok smotany.
Nechala som piecť ešte cca 15 minút, respektíve, kým vajcia nestuhnú.
Pečenie si strážte podľa svojej rúry.
Pokiaľ chcete aby ste krájali úhľadné porcie, tak musíte nechať zemiaky úplne vychladnúť a tie už potom prihrejte.
Tento a moje dalse rcp s fotopostupmi najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6336
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.