Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Cestoviny | |
Čas prípravy: 20 minut | |
Počet porcií (kusov): 2 porcie |
250 g špagiet
1 vajce + 1 žĺtok
3 lyžice syr parmezánovitého typu alebo Pecorino…ja som dala Grana Padano (viď text postupu)
150 g prerastaná slanina
2 PL olivový olej
soľ, veľa čerstvo drveného korenia
Ako slanina je vraj najlepšia prerastaná podhrdlina. Na Slovensku…..no vyberte si…anglická, oravská a určite aj iné typy…Slaninu nakrájame na väčšie kúsky, žiadne drobné kocky.
Vezmeme si dostatočne veľkú a hlbokú panvicu, alebo široký kastról.
V panvici rozohrejeme olivový olej a vypražíme slaninu do chrumkava. Panvicu odložíme bokom.
Špagety uvaríme podľa návodu na obale a nezanedbajte množstvo soli a vody. Na liter vody dajte 1 čl s kopčekom. Po uvarení ich nepreplachujeme ani horúcou, ani studenou vodou…rovno zo sitka ich dáme na panvicu k výpeku a slanine a zmiešame pretriasanim.
Vajce a žĺtok prešľaháme a pridáme bohaté množstvo čerstvo drveného korenia. Pridáme ku koreneným vajciam, dve lyžice parmezánu. Radšej ako parmezán používam granu padano….je menej aromatický a vyrába sa z odtučneného mlieka. Komu špecifická vôňa parmezánu nevadí, tak smelo do neho. Miesto parmezánu, môžeme použiť aj syr pecorino….ten sa vyrába z ovčieho mlieka.
Do kastróla s vymiešanými špagetami vlejeme omáčku a pretriasaním špagety dôkladne v nej obalíme.
Musia byť nádherne krémove, z omáčky nám v žiadnom prípade nesmie vzniknúť praženica.
Je veľmi dôležité robiť všetko plynule, bez žiadneho prestoja v danom poradí a výsledok je zaručený. Nemusíte sa ničoho báť.
Na taniery nakoniec ešte porciu posypte syrom a ihned konzumujeme.
A
Tento a moje ďaľšie rcp najdete nahttp://chalupnikovi.com/recepty/?p=6428
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.