Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Počet porcií (kusov): 4 porcie |
700 g roštenec + múka na obalenie
2 cibule + 4 cesnakové strúčiky
150 g prerastaná slanina
2 biele papriky
soľ, čerstvo drvené korenie
150 ml hustá kyslá smotana
olej
Mäso nakrájame na rezne. Veľmi zľahka ich cez fóliu naklepeme, osolíme, posypeme čerstvo drveným korením a obalíme v múke. Múku ktorá Vám ostane, odložíme na zahustenie omáčky.
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na kocky. Slaninu pokrájame na hranolky a očistenú papriku na prúžky.
Do kastróla dáme rozohriať olej a roštenky dobre opečieme z obidvoch strán.
Preložíme ich na teplé miesto a na tuk dáme rozpražiť slaninu, na slaninu vhodíme cibuľu, cesnak a papriku. Dobre porestujeme.
Tento základ zľahka posolíme.
Na základ poukladáme roštenky a všetko zalejeme vriacou vodou, tak, aby boli ponorené.
Privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou a stíšime zdroj tepla.
Dusíme pokiaľ nie sú roštenky mäkkéObčas skontrolujte, či netreba podliať.
Keď sú roštenky mäkké, vyberieme ich a dáme na teplé miesto a tyčovým mixerom omáčku zmixujeme do hladka. Kyslú smotanu preložíme do väčšieho hrnčeka, pridáme k nej 5 lyžíc horúcej omáčky z kastróla, plytkú lyžicu hladkej múky a metličkou prešľaháme. Vlejeme do omáčky a necháme prevrieť. Ak je omáčky málo, tak dolejte horúcu vodu a všetko ešte dochutíme.
Roštenky prelejeme omáčkou a podávame s nejakými cestovinami alebo prílohovými haluškami.
Tento s fotopostupom a moje dalsie rcp. najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6490
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.