Viac ako  4 000  receptov

Lokše so slivkovým lekvárom a mandľami

Lokše so slivkovým lekvárom a mandľami
nahoru
Lokše so slivkovým lekvárom a mandľami
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Sladké jedlá
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie...8 malých loksi

Suroviny:

500 g zemiaky (400 g čistá váha)
120 g hladká múka + múka na podsypanie
70 g maslo
slivkový lekvár
2 PL rum
nasekané ošúpané mandle

Postup

Zemiaky uvaríme vo veľmi slanej vode. Vyberieme z vody a necháme úplne vychladnúť v šupke. Úplne studené ich ošúpeme a postrúhame na strúhadle.
Postrúhané zemiaky preložíme na dosku a prisypeme k nim múku. Veľmi rýchle vypracujeme cesto. Čím viac sa s ním budete hrať, tým viac bude rednút a budete musiet stále dosýpať múku a nakoniec nebudete môcť upečenú lokšu preložiť, leda zlomiť. :D
Maslo roztopíme a ochutíme ho dvoma lyžicami rumu. Panvicu s hrubým ťažkým dnom, alebo panvicu špeciálne určenú na crepes a palacinky , nasucho rozohrejeme.
Každú guľku poriadne vyváľame v múke a veľmi veľmi natenko rozvaľkáme.

Neustále som dbala na to, aby som mala dosku podsypanú a lokše podrezávala. Keby som robila lokše k pečenej kačke, tak ich nerobím také tenké, ale tieto boli po upečení tenké ako palacinka.
Vaľkanie a pečenie ide veľmi plynule jedno za druhým, len len že som stíhala. Kým som vyvaľkala placku, tak som z obidvoch strán , zároveň opiekla lokšu. Pečieme nasucho , lokše sa mi vydúvali a a akonáhle majú na sebe zlaté oká, otáčame a odoberáme. Ak sa Vám na panvici nahromadí múka a začne nahárať, neumývajte, stačí pretrieť obrúskom.
Lokšu položíme na alobal a bohate potrieme roztopeným maslom, môžeme prikryť nejakým poklopom, miskou, hlbokým tanierom, alebo preložiť alobalom, aby sa parila. Upečené lokše kladieme jednu na druhú a potierame stále maslom.

Na suchej panvici ešte na zbytkovom teple opečieme nasekané ošúpané mandle do zlata.
Na placku opakom lyžice rozotrieme slivkový lekvár, môžeme ho posypať zľahka škoricovým cukrom a nakoniec posypeme opečenými mandľami.
Zrolujeme ako palacinku.

Poznámka

Tento a moje dalsie rcp s fotopostupom najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6456

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Lokše so slivkovým lekvárom a mandľami"

vložené: 14. 02. 2017 15:06:14  nahlásiť  reagovať
 

U nás doma se dělaly lokše (bramborové placky) zásadně na sladko s povidly. Jsou vynikající, mohla bych je jíst i k snídani.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz