Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny | |
Počet porcií (kusov): tortova forma priemer 24 cm |
4 vajcia
100 g cukor
100 g polohrubá + 80 g hladká múka
1 balíček prášok do pečiva
1 kg kyslejšie jablká
120 ml mlieko
70 ml olej
Na polevu :
200 g horká varová čokoláda
150 ml šľahačková smotana
1 orech maslo
Jablká ošúpeme a zbavíme jadrincov. Postrúhame nahrubo a na sitku necháme odtekať z pustenej šťavy.
Celé vajcia začneme šlahať a postupne pridávame cukor. Šľaháme kým nie je krém biely a zhustený….konzistencia ako riedky puding.
Do vyšľahaných vajec pridáme nakyprené múky, prášok do pečiva, premiešame. Pridáme vyžmýkané jablká, mlieko a olej.
Zmes je celkom riedka
Zapneme rúru na plný výkon. Formu v ktorej budeme piecť, vymažeme maslom a vysypeme kokosom. Na vysypanie môžete použiť aj múku, ja som zvyknutá na kokos.
Vyhriatu rúru prepneme na 200 stupňov a pečieme 35 minút. Strážte si to podľa svojej rúry.
Koláč nevyberáme z formy necháme ho úplne vychladnúť.
Smotanu zohrejeme tak, aby takmer vrela, ale nevrie celkom
Čokoládu nalámeme, pridáme k nej orech masla a zalejeme horúcou smotanou.
Necháme postáť 2 minúty.
Po tomto čase je čokoláda zmäknutá a môžeme metličkou vymiešať hladkú smotanovú čokoládu…..miešame dovtedy, kým nám nezmiznú hrčky.
Koláč vyberieme z formy až po zatuhnutí. Krája sa veľmi ľahko, ale aj tak si nôž ponorte do horúcej vody.
Tento a moje dalsie rcp s fotopostupmi najdete na mojich strankach
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6510
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Upeceny, ochutnany, skvelý. Tá čokoláda dá skutočne vyniknúť jablkovému cestu. Stieklo mi asi 2 dl jablkovej stavy, rozmýšľam, že nabudúce ňou nahradím mlieko.