Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 30 min | |
Počet porcií (kusov): 3 |
2-3 mrkvy ocistene a pokrajane na drobne kocky (mensie ako 5 mm)
2 zelerove stopky, ocistene a pokrajane na drobne kocky (mensie ako 5 mm)
2 stredne velke pory, biela cast, pokrajane na 5 mm hrube kolieska
1 chilli paprika (alebo podla chute), nakrajana nadrobno
1 zvazok tymianu, listky ocistene zo stonky by mali byt tak na 1 PL
1 zvazok salviovych listkov, listky ocistene zo stonky a nadrobno nakrajane by mali byt na 1 PL
3 kuracie prsia
500 g cerstvo uvarenej zelenej sosovice (alebo 2 konzervy, ale treba preplachut cistou vodou)
kocka kuracieho bujonu (alebo 100-150 ml silneho kuracieho vyvaru)
1-2 PL hustej kyslej smotany
Vo vacsom hrnci zohrejeme olivovy olej na miernon ohni. Pridame chilli papriku, tymian a salviu, a hned nato aj mrkvu, zelerove stopky a por. Potom stedru stipku soli a na miernom ohni varime asi 8 minut, az kym mrkva nezmakne. Treba pravidelne miesat aby zmes neprihorela.
Kym sa zelenina vari, vyklepeme kuracie prsia na hrubku 1 cm. Zohrejeme trochu oleja vo vacsej panvici, osolime a okorenime jednu stranu kuracich prs a dame tou stranou na panvicu piect asi na 4 min. Kym sa jedna strana pecie, osolime a okorenime druhu stranu (neprehnat to) a po 4 minutach otocime a pecieme druhu stranu tak, aby stred nebol ruzovy.
Kym sa pecie kuriatko, pridame k zelenine sosovicu spolu s kuracim bujonon a troskou vody. Prehrejeme zmes, pridame kyslu smotanu, premiesame a dochutime solou a ciernym mletym korenim.
Podavame.
Ak nechcete kuracie prsia na sposob steaku, neklepte ich, iba osolene a okorenene rychlo opecte na horucej panvici a potom v rure na 180°C 10-15 min nechajte dopiect.
Autor: zuzana37 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.