Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Iné mäso | |
Čas prípravy: 1-2 hodiny | |
Počet porcií (kusov): 1-2 |
¼ šálky sójovej omáčky Kikkoman
1 lyžička mletého zázvoru
1 lyžička medu
½ lyžičky mletého cesnaku
čerstvo pomleté korenie podľa chuti
šťava z ½ limetky (alebo citróna)
Ešte pred prípravou marinády zapáľte drevo alebo spustite plynový gril. Než sa rozohreje, zmiešajte všetky zložky marinády a pridajte viac toho, čo vám chutí.
Každý steak v omáčke otočte a nechajte ho v nej ležať, kým sa gril nerozpáli (päť až desať minút).
Potom mäso vezmite a grilujte, lyžicou môžete omáčku naniesť ešte hore na neho.
Dôležité sú kvalitné ingrediencie. Iste je vám jasné, že kvalita surovín má veľký vplyv na výsledný pokrm. Keďže je v uvedenom recepte najväčší podiel sójovej omáčky, veľa záleží práve na nej. Do receptu sme uviedli sójovú omáčku Kikkoman, s ktorou je marináda skutočne delikátna. Ak použijete inú, výsledok nemôžeme zaručiť.
Čas grilovania už je v plnom prúde, a tak ak ste tento rok ešte nič na grile neochutnali, je na čase to napraviť. Začnite napríklad s mojím receptom, ktorý vás presvedčí, že marinovanie mäsa nemusí byť zložitá a časovo náročná záležitosť.
Marinovanie má dva základné úlohy: dodať mäsu chuť a zabezpečiť, aby sa lepšie opekalo. Opísaná marináda zo sójovej omáčky, zázvoru, cesnaku a medu skvele ochutí ako steaky, tak akékoľvek iné jemné mäso, ako je kura či tuniak. Novinkou pre vás možno bude, že nie je potrebné mäso nakladať deň vopred. Marinádu si môžete pripraviť pár desiatok minút pred grilovaním.
Sójová omáčka Kikkoman je bez konzervantov, vyrobená zo sójových bôbov, pšenice, vody a soli. Výraznú chuť jej dodáva až 300 rôznych vôní, ktoré vznikajú pri procese výroby. Keďže sa vôňa pohybuje niekde na pomedzí medzi svetlými a tmavými sójovými omáčkami, možno ju používať do receptov, ktoré využívajú akýkoľvek z oboch variantov.
Kikkoman patrí medzi japonské sójovej omáčky alebo "shoyu", ktoré majú nižší obsah soli ako ich čínske alternatívy. Omáčka sa dodnes vyrába podľa historického japonského receptu, a to nielen priamo v Japonsku, ale aj v Singapure, USA, Číne, Taiwane a Holandsku.
Špeciality značky Kikkoman je možné používať na marinovanie grilovaných pokrmov tiež samostatne bez ďalších prísad. Najmä omáčka Teriyaki je vhodná pre marinovanie rýb, mäsa i zeleniny. Pamätajte teda, že prípravou mäsa na gril nemusíte stráviť veľa času. Stačí si vybrať správne produkty, vďaka ktorým nebudete musieť dlho premýšľať, aká chuť marináde chýba. Výrazná omáčka všetko vyrieši.
https://sk.jooble.org/pr%C3%A1ca-kuchar
Autor: RebiKa | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.