Viac ako  4 000  receptov

Steak so sójovou omáčkou a medom

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Iné mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1-2 hodiny
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1-2

Suroviny:

¼ šálky sójovej omáčky Kikkoman
1 lyžička mletého zázvoru
1 lyžička medu
½ lyžičky mletého cesnaku
čerstvo pomleté ​​korenie podľa chuti
šťava z ½ limetky (alebo citróna)

Postup

Ešte pred prípravou marinády zapáľte drevo alebo spustite plynový gril. Než sa rozohreje, zmiešajte všetky zložky marinády a pridajte viac toho, čo vám chutí.
Každý steak v omáčke otočte a nechajte ho v nej ležať, kým sa gril nerozpáli (päť až desať minút).
Potom mäso vezmite a grilujte, lyžicou môžete omáčku naniesť ešte hore na neho.

Dôležité sú kvalitné ingrediencie. Iste je vám jasné, že kvalita surovín má veľký vplyv na výsledný pokrm. Keďže je v uvedenom recepte najväčší podiel sójovej omáčky, veľa záleží práve na nej. Do receptu sme uviedli sójovú omáčku Kikkoman, s ktorou je marináda skutočne delikátna. Ak použijete inú, výsledok nemôžeme zaručiť.

Poznámka

Čas grilovania už je v plnom prúde, a tak ak ste tento rok ešte nič na grile neochutnali, je na čase to napraviť. Začnite napríklad s mojím receptom, ktorý vás presvedčí, že marinovanie mäsa nemusí byť zložitá a časovo náročná záležitosť.

Marinovanie má dva základné úlohy: dodať mäsu chuť a zabezpečiť, aby sa lepšie opekalo. Opísaná marináda zo sójovej omáčky, zázvoru, cesnaku a medu skvele ochutí ako steaky, tak akékoľvek iné jemné mäso, ako je kura či tuniak. Novinkou pre vás možno bude, že nie je potrebné mäso nakladať deň vopred. Marinádu si môžete pripraviť pár desiatok minút pred grilovaním.
Sójová omáčka Kikkoman je bez konzervantov, vyrobená zo sójových bôbov, pšenice, vody a soli. Výraznú chuť jej dodáva až 300 rôznych vôní, ktoré vznikajú pri procese výroby. Keďže sa vôňa pohybuje niekde na pomedzí medzi svetlými a tmavými sójovými omáčkami, možno ju používať do receptov, ktoré využívajú akýkoľvek z oboch variantov.
Kikkoman patrí medzi japonské sójovej omáčky alebo "shoyu", ktoré majú nižší obsah soli ako ich čínske alternatívy. Omáčka sa dodnes vyrába podľa historického japonského receptu, a to nielen priamo v Japonsku, ale aj v Singapure, USA, Číne, Taiwane a Holandsku.

Špeciality značky Kikkoman je možné používať na marinovanie grilovaných pokrmov tiež samostatne bez ďalších prísad. Najmä omáčka Teriyaki je vhodná pre marinovanie rýb, mäsa i zeleniny. Pamätajte teda, že prípravou mäsa na gril nemusíte stráviť veľa času. Stačí si vybrať správne produkty, vďaka ktorým nebudete musieť dlho premýšľať, aká chuť marináde chýba. Výrazná omáčka všetko vyrieši.

https://sk.jooble.org/pr%C3%A1ca-kuchar

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Steak so sójovou omáčkou a medom"

K receptu nejsou žádné komentáře.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz