Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
cuketa (alebo baklažán) soľ hladká múka olej
Mladú cuketu nelúpem, baklažán áno. Pokrájam na plátky asi 1-1,5 cm, posolím, nechám vyplakať. Potom papierovou utierkou osuším, obaľujem v múke a smažím. Chutí nám to teplé aj studené, samotné aj ako príloha k mäsu. Alebo pokvapkám trochou octu, pridám sušené paradajky v oleji alebo olivy, alebo kapary, dám do chladničky odstáť... Je to jednoduché, síce trochu prácne pri väčšej rodine.
Počujem hlasy kritikov o "náročnosti" tohto receptu. Súhlasím, je jednoduchý, ale som túto úpravu cukety tu nenašla a snáď sa niekomu zíde. (Naozaj mi nejde o bodíky ani pochvalu.)
Autor: magdalenka | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+1, pridávam ti aj fotečku
pomeliem na cuketu korenie styroch farieb, posolim, a potriem roztlacenym cesnakom
mnam
najlepsia je vonku na grile, zje aj moj chlap
miesto toho octu radsej citron a do muky nejake korenie..mnam