Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 30 min. | |
Počet porcií (kusov): 1 |
200 g kuracích pŕs
soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie
tymián
rozmarín
1,5 dl oleja
10 g masla
Šalát:
40 g zemiakov
10 g zelených olív
4 cherry paradajky
20 g baby špenátu
10 g cesnaku
1 dl olivového oleja
10 g masla
soľ
mleté čierne korenie
30 g fazuľových strukov
20 g červenej cibule
Omáčka:
15 g cibule
20 g jabĺk
1 dl bieleho vína
2 dl (31-33 %)smotany na šľahanie
10 g kurkumy
soľ
mleté čierne korenie
20 g zemiakového škrobu
Kuracie prsia umyjeme, narežeme na požadovanú veľkosť, v tomto prípade to je 200 g surového mäsa. Na mäso pridáme soľ, mleté čierne korenie a pridáme aj grilovacie (gramáž sa pohybuje podľa chuti, ale približne ide o 3-5 g). Môžeme ho predpiecť na panvičke, ak náhodou sa Vám s tým veľmi nechce "babrať", mäso rovno položte na pekáčik a vložte do rúry, kde budete piecť približne 10-15 min na 180°C. Môžete podliať troškou vody, aby mäso veľmi nepreschlo.
Po upečení mäso môžete prikryť alobalom a nechať v rúre, nech " dôjde".
Keď ho vyberiete von z rúry, keď bude hotové a predtým, než ho zakryjete alobalom a necháte dôjsť, môžete len tak pre vôňu hodiť jednu vetvičku rozmarínu a tymiánu a tak vložiť do rúry.
Pečený šalát: Fazuľové struky, pokiaľ sú mrazené, tak ich povaríme v osolenej vode, ale dbajte na to, aby sa úplne nerozvarili. Nech sú len jemne povarené, skôr by som to nazval "zaparené". Potom olúpeme zemiaky, nakrájame na kocky a dáme variť, ale tiež nech nie sú rozvarené, ale uvarené, keď budú jemne tvrdšie, nič sa nedeje. Je to práveže výhoda. Potom očistíme červenú cibuľu, nakrájame na štvrtiny a lupene od seba oddelíme.
Vyberieme panvičku, na ňu pridáme olivový olej, vložíme najprv predvarené zemiaky, pridáme predvarené fazuľové struky, cibuľové lupene, cherry paradajky a olivy. Tesne pred záverom pridáme pretlačený cesnak. Osolíme, okoreníme, aj keď viem, že veľa ľudí ma odsúdi, ale kto varí doma vegetovo, môžete tam hodiť štipku Vegety. Pridať môžete aj čerstvé bylinky ako tymián a petržlenová vňať, ale to už je len detail. Orestujeme to na pavničke a úplne nakoniec pridáme baby špenát a maslo. Špenát len jemnúčko orestujeme.
Na dozdobenie môžete použiť rôzne farebné šalátové zmesi, resp. čo Vám chladnička ponúka, podotýkam, ide o ozdobenie, nie o súbežné varenie so šalátom.
Omáčka: Nakrájame úplne nadrobno cibuľu a jablko. Najprv dáme do rajničky olej, potom tam dáme cibuľu, orestujeme, pridáme nadrobno nakrájané jablko, vlejeme víno a necháme variť. Pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu, zalejeme smotanou a necháme variť. Ak Vám omáčka zhustne, nepridávajte Solamyl. Omáčku, už keď vám začne vrieť, ponorným mixérom rozmixujte. Dajte ešte poriadne prevrieť. Ak by omáčka nezhustla, zmiešajte vodu so Solamylom a pomaličky po troške pridávajte a miešajte počas varu, pozor, aby Vám z toho nevznikol betón.
Verím, že Vám bude môj recept chutiť. Vyskúšajte a dajte vedieť. Prajem Dobrú chuť :)
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.