Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 30-40 min | |
Počet porcií (kusov): 1-2 |
200 g bravčového pliecka
20 g sladkej mletej červenej papriky
soľ
mleté čierne korenie
15 g mletej rasce
150 ml oleja
150 ml vody
10 g grilovacieho korenia
10 g cibule
150 g kyslej kapusty
10 g cesnaku
10 g cukru
25 g hladkej múky
140 g (5 plátkov)parenej knedle
Mäso nakrájame na väčšie kocky, pridáme soľ, čierne korenie, papriku, grilovacie korenie a kľudne môžete pridať aj štipku vegety (nemajte predsudky, robíme to aj my kuchári/šéfkuchári - ktorí ako), rascu a poriadne maso na plechu obalíme v tom korení. Korenie som uviedol na jednu porciu, samozrejme, kto má radšej viac paprikovejšie, kľudne pridajte podľa chuti, ale upozorňujem, dávam gramáže neutrálne. Keď mäso máme už namarinované, zalejeme bokom (nie po mäse lejte), niekde mimo mäso, ale do plechu, vodu podľa potreby, aby neplaválo, ale aby nevyschlo a nespieklo sa. Vodu dajte primerane, odhadom tak 1-1,5 dl. Dajte piecť na 30-50 min na 160°C, posledných 10 min na 200°C. Dajte piecť s tým, že hneď na začiatku prikryjete alobalom. Mäso musí byť makké. Ak by nebolo, ešte dajte dopiecť na pár minút.
Kyslú kapustu podľa potreby nakrájame a premyjeme. Orestujeme, pridáme pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, štipku papriky, rascu a cukor, povaríme, postupne pridávame vodu tak, aby bola približne 1 cm nad kapustou. Keď to poriadne prevrie a kapusta je uvarená, zahustíme hladkou mukou.
Parenú knedľu väčšina zrejme kupujete, takže servírujte podľa potreby a chuti.
PS: Výpek z mäsa použite na preliatie po knedli a mäse, ktoré bude na kapuste, nie pod kapustou a nezmiešavajte to všetko spolu.
Do tohto receptu je možné použiť hocijaký druh bravčového mäsa. Ak máte doma nejaké odrezky z mäsa alebo premýšľate nad kúpou, zámerne som použil mäso ako bravčové plece, je tam aj mastnejšie a na chuti to spraví svoje.
Čas pečenia záleží od toho, ako dlho sa bude robiť mäso. Čas je približný, treba kontrolovať mäso. Odhadujem pre domáce pečenie približne okolo 40 min. Ale je možné aj viac.
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.