Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 30 min. | |
Počet porcií (kusov): 1-2 |
300 g bielej bagety
180 g bravčového pleca
Dressing:
10 g horčice
20 g kečupu
mleté čierne korenie
3 g citrónovej kôry
3 g zázvoru
3 g pomarančovrj kôry
2 g chilli
2 g muškátového oriešku
4 plátky tvrdého syra (eidam)
15 g kyslej uhorky
2 kolieska paradajky
10 g červenej cibule
20 g masla
10 g korenie karí
mletá rasca
soľ
Bravčové mäso musí ísť do marinády. Marináda je ešte v tajných receptúrach. Ale čo môžem prezradiť, je to, že použite, aspoň na približnú chuť mäsa, čierne korenie, soľ, rascu mletú, zelené korenie, karí korenie v miere asi po 5 g, až na kari korenie, ktorého hmotnosť je 10 g. Mäso sa namarinuje a dávate ho piecť pri teplote 180-200°C 20 min.
Dresing vytvoríte zmiešaním všetkých ingrediencií, ktoré sú uvedené v rozpise. Zázvor, podotýkam ošúpať a natenko nastrúhať, resp. ak sa Vám podarí rozmixovať ponorným mixérom. Môžete rozmixovať všetky prísady spolu. To potom natriete na spodok a vrch bagety zvútra.
Ak máte hotové mäso, narežte ho na väčšie kúsky. Akoby ste rezali mäso na kebab, ale oveľa väčšie kúsky. Na to položíte plátky syra, pridáte uhorku, paradajku (kolieska o hrúbke asi 4 mm) a kolieska cibule.
Vyberiete panvičku, zapnete sporák a necháte panvičku nahriať. Dáte maslo, ale len trošku. Zvyšok masla dajte roztopiť do mikrovlnej rúry na pár sekúnd. Poradím, že do masla pridajte pár kvapiek olivového oleja. Pretrite tým roztopeným maslom vrch hotového sendviča a nechajte na panvičke z oboch strán do chrumkava pripiecť. Keď to máte hotové, môžete servírovať - opečený naplnený sendvič prekrojte na polovicu.
Nie je to plnená bageta. Aj keď bageta je najpoužiteľnejšia a spĺňa 90%.
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.