Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Ryby | |
Čas prípravy: 30 min | |
Počet porcií (kusov): 1 |
Placičky:
100 g tekvice
80 g hladkej múky
5 g cukor
5 g mleté čierne korenie
100 ml (33 %)smotany na šľahanie
1 vajce
2 g chilli
0,1 dl sójovej omáčky
0,1 dl worchestrovej omáčky
olej
Marinádana lososa (24 hod do chladu):
soľ
citrón
rozmarín
tymián
Pena:
70 g smotanová nátierka
20 g pažitka
5 g morská soľ
5 g čerstvého mletého čierneho korenia
2 g červenej mletej papriky
1 citrón
Okrem toho:
150 g marinovaného lososa (už hotový kúpený/údený)
Tekvicu olúpeme a nastrúhame na tenko.
Pridáme vajce korenie, múku, sojovku a worchester, chilli a smotanu pridávajte postupne, podľa hustoty, ako keby ste robili zemiakové placky. Je možné, že sa Vám budu jemne pripekať, ale to nevadí, majú byť chrumkavejšie. Múky môžte dať menej, aby skôr vynikla chuť tekvice.
Lososa marinujte aspoň 24 hod pred. Potom na ďalší deň nakrájajte na tenučké pásiky a zrolujete ich do tvaru lievika, resp. podľa Vašej fantázie. V prípade, že nechce sa Vám "babrať" s marinádou, viem, že sa dá kúpiť aj losos hotový. Ešte pre lepšiu chuť odporúčam kúpiť údeného lososa.
Penu pripravíte z nátierky, ktorú vložíte do nádoby, v ktorej bude možné miešať ingrediencie. Pridáte pažítku, korenie, nastrúhate trošku citrónovej kôry a pridáte na záver štipku sladkej papriky. Všetko zmiešate a môžete servírovať.
Predjedlo by sa malo podávať studené. Placičky robte maličké o priemere cca 5-6 cm okrúhleho tvaru. Aký styling zvolíte, nechám na vás. Vrátim sa k servírovaniu. Placičky na spodok, penu pekne dajte to nejakého obalu alebo formy, ako ste robili tortu. Naneste jemnú vrstvu na placičky a na vrch dajte lososa. Ako dekoráciu môžete použiť kľudne ešte zvyšnú pažítku.
Dá sa použiť ako predjdelo.
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.