Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá |
500 g hladkej múky, 30 g droždia, asi 2 dl mlieka, 100 g masla alebo oleja, 110 g práškového cukru, štipka soli, 3 žĺtky, rum, 1 vanilkový cukor, strúhaná citrónová kôra, 2 lyžice hrozienok, mletá škorica, maslo alebo olej na potretie Krém: 1/2 l mlieka, 2 žĺtky, 70 g cukru, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice solamylu, rum
Spracujeme cesto z vykysnutého kvásku (mlieko, droždie a troška cukru) a ostatných prísad. Rumom ochutíme. Cesto má byť pevnejšie. Necháme 30 minút kysnúť. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, potrieme roztopeným maslom alebo olejom, posypeme zvyšným cukrom, hrozienkami a škoricou. Zvinieme do rolády. ( Môžeme urobiť rolády dve, lepšie sa pracuje ). Roládu nakrájame na plátky asi 2 cm silné a skladáme na vymazaný plech tesne k sebe ( tak ako boli v závine, nie reznou stranou ), pričom dotykové strany omastíme, aby sa dali dobre oddeliť. Necháme asi 15 minút kysnúť a potom vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Teplé dukátové buchtičky oddelíme, uložíme na taniere, prelejeme krémom a podávame. Krém: v mlieku rozmiešame žĺtky, maizenu, vanilkový cukor a privedieme k varu. Uvaríme na hladký krém a necháme trochu vychladnúť. Ochutíme rumom. Pre deti rum vynecháme.
Namiesto takto pripraveného krému sa výborne hodí krém zo Zlatého klasu v strednej hustote.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.