Viac ako  4 000  receptov

Bavorská knedľa

Bavorská knedľa
nahoru
Bavorská knedľa
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ostatné
Čas prípravy Čas prípravy: 50min
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2

Suroviny:

5 rožkov
3 vajcia
40 g cibule
30 g slaniny
50 g sterilizovanej kapie
5 g mletého čierneho korenia
1 dl oleja
10 g čerstvej petržlenovej vňate
soľ

Postup

Rožky nakrájame alebo natrháme na kúsky asi 3 cm hrubé. Rozbijeme vajcia a vložíme k rožkom do nádoby, v ktorej to budeme miešať.
Pridáme soľ, čierne korenie, kapiu (pokiaľ sú veľké kúsky, tak ich pokrájame). Môžete vliať aj trošku šťavy z kapie, aby trošku "prevoňala chuťou". Len hlavne opatrne, aby ste to neprehnali.

Nakrájajte cibuľu na väčšie plátky a slaninu na menšie kocky. Orestujte na panvičke. Dajte vychladiť.

Potom všetko zlejte do nádoby spolu s rožkami, vajciami, korením. Poriadne premiešajte.
Prichystajte si väčšiu plochu fólie a alobalu. Zmes položte na fóliu a opatrne zrolujte. Spravte tak vodorovne aj zvislo, aby vám vyšla rovnomerná rolka. Prebaľte ešte viackrát vo fólii. Potom rozložte alobal a zabaľte doň rolku.

Ja som ju zvykol robiť na pare. Ak to budete robiť v hrnci, tak približná doba varenia je okolo 1,5-2 hod. Ak by ste to plánovali robiť v konvektomate alebo v spotrebiči, na ktorom sa dajú nastaviť stupne a para, využite 100 % pary pri nejakých 94-100°C 40 min.

Poznámka

Ak som sa v niečom sekol, ospravedlňujem sa. Robím to v práci a vo veľkom množstve, no snažil som sa to napísať tak, aby ste to mohli zhotoviť aj doma. Prosím sledujte si to pri varení. Alobal používať nemusíte, ak je to dobre obalené vo fólii.
Použite menšie vajcia. Ak by sa Vám zdalo, že zmes je veľmi riedka, dávky zmenšite aj čo sa týka kapie, cibule, slaniny a dajte o jedno vajce menej.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Bavorská knedľa"

autor: Zdenka1
vložené: 26. 12. 2017 09:19:36  nahlásiť  reagovať
 

Opravdu se má vařit dvě hodiny ?


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz