Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Ostatné | |
Čas prípravy: 50min | |
Počet porcií (kusov): 2 |
5 rožkov
3 vajcia
40 g cibule
30 g slaniny
50 g sterilizovanej kapie
5 g mletého čierneho korenia
1 dl oleja
10 g čerstvej petržlenovej vňate
soľ
Rožky nakrájame alebo natrháme na kúsky asi 3 cm hrubé. Rozbijeme vajcia a vložíme k rožkom do nádoby, v ktorej to budeme miešať.
Pridáme soľ, čierne korenie, kapiu (pokiaľ sú veľké kúsky, tak ich pokrájame). Môžete vliať aj trošku šťavy z kapie, aby trošku "prevoňala chuťou". Len hlavne opatrne, aby ste to neprehnali.
Nakrájajte cibuľu na väčšie plátky a slaninu na menšie kocky. Orestujte na panvičke. Dajte vychladiť.
Potom všetko zlejte do nádoby spolu s rožkami, vajciami, korením. Poriadne premiešajte.
Prichystajte si väčšiu plochu fólie a alobalu. Zmes položte na fóliu a opatrne zrolujte. Spravte tak vodorovne aj zvislo, aby vám vyšla rovnomerná rolka. Prebaľte ešte viackrát vo fólii. Potom rozložte alobal a zabaľte doň rolku.
Ja som ju zvykol robiť na pare. Ak to budete robiť v hrnci, tak približná doba varenia je okolo 1,5-2 hod. Ak by ste to plánovali robiť v konvektomate alebo v spotrebiči, na ktorom sa dajú nastaviť stupne a para, využite 100 % pary pri nejakých 94-100°C 40 min.
Ak som sa v niečom sekol, ospravedlňujem sa. Robím to v práci a vo veľkom množstve, no snažil som sa to napísať tak, aby ste to mohli zhotoviť aj doma. Prosím sledujte si to pri varení. Alobal používať nemusíte, ak je to dobre obalené vo fólii.
Použite menšie vajcia. Ak by sa Vám zdalo, že zmes je veľmi riedka, dávky zmenšite aj čo sa týka kapie, cibule, slaniny a dajte o jedno vajce menej.
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Opravdu se má vařit dvě hodiny ?