Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Polievky |
![]() |
Čas prípravy: 30 min |
![]() |
Počet porcií (kusov): 1 |
15 g mrkvy
7 g petržlenu
150 ml slepačieho vývaru
100 ml smotany na šľahanie (31-33 %)
35 g batátov
10 g cukor
soľ
čierne korenie
5 g chilli
0,1 dl smotany na šľahanie (31-33 %)
0,2 dl sójovej omáčky
0,2 dl worcestrovej omáčky
0,1 dl tekutého dochucovadla Maggi
20 g slaniny
0,4 dl červeného vína
Na servírovanie:
tymián, petržlenová vňať, rukola (čerstvé bylinky)
smotana na šľahanie (31-33 %)
Mrkvu, petržlen ošúpeme a nakrájame na maličké kocky. Povaríme, aby bola zelenina makkučká. Môže sa jemne rozvariť.
K vareniu zeleniny pridáme aj nadrobno nakrájané a olúpané batáty (sladké zemiaky).
Zlejeme vodu a necháme v rajničke alebo hrnci. Pridáme slepačí vývar a necháme variť.
Pridáme soľ, čierne korenie, sójovu omáčku, worchester, maggi a chilli a necháme variť.
Potom vlejeme smotanu a necháme prevrieť.
Tesne pred dokončením vezmeme ponorný mixér a poriadne rozmixujeme. Nezahusťujeme, nakoľko konzistencia surovín po ich uvarení, rozmixovaní a dodatočnom prevarení jr hustá. Dochutiť môžete červeným vínom.
Pri servírovaní môžeme použiť čerstvé bylinky, najvhodnejší je tymián a petržlenová vňať. Odporúčam aj na dekoráciu vložiť pár lístočkov rukoly.
Na záver pokvapkáme alebo prelejeme smotanou.
PS: Niekomu spravi chut slaninka, niekto ju pridavat nemusi. Slaninku mozete nakrajat ako na "skvarky", alebo na pasiky a spravit z toho slaninkovy chips a vlozit do taniera.
![]() |
Autor: tomisuccess9 |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.