Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá | |
Čas prípravy: 20 min. | |
Počet porcií (kusov): 1 |
Lievance:
20 g droždia
30 g cukru
2 g soli
200 ml mlieka
250 g hladkej múky
3 g mletej škorice
Malinové pyré:
20 g malín
20 g cukru
10 g masla
0,2 dl brandy (rum)
Kokosová pena:
30 g strúhaného kokosu
200 ml smotany na šľahanie (33 %)
80 g kyslej smotany
200 g hrudkovitého tvarohu
10 g Salka
20 g kryštálového cukru
1 vajcia
Múku, vajce, mlieko, cukor, soľ poriadne vymiešame. Pridáme droždie a škoricu a zľahka premiešame. Zakryjeme fóliou a dáme do chladničky postáť približne na 1 hod.
Vyšľaháme smotanu na šľahanie, pridáme cukor, kokos, kyslú smotanu, Salko, tvaroh. Ak vymiešate zle, nestuhne vám, takže odporúčam smotanu vyšľahať zodpovedne a ak by sa vám stalo, že predsa by zmes bola riedka, pridajte vrecko stužovača.
Malinové pyré: Dáme do rajničky cukor a maslo, nech sa začne karamelizovať, pridáme maliny a skaramelizujeme. Vlejeme opatrne brandy alebo rum (flambujeme) a keď je to hotové, stiahneme zo sporáka.
Hotové cestíčko z bodu 1. pomocou menšej naberačky alebo polievkovej lyžice vlejeme na panvičku s rozohriatym olejom a roztiahneme ho na veľkost, akú chceme.
Keď sú lievance hotové, je viac spôsobov, ako ich môžeme servírovať:
1. lievanec dáme na spodok a potrieme penou, položíme ďalší lievanec a opakujeme podľa fantázie.
2. lievance môžeme poukladať na seba a vedľa do formičiek pridať penu a malinové pyré.
Na dozdobenie môžete použiť čerstvé kúsky ovocia.
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.