Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 30 min | |
Počet porcií (kusov): 1 |
200 g bravčovej panenky
soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie
mletá rasca
Kráľovský šalát:
35 g brokolice
35 g krafiolu
20 g cherry paradajok
15 g červenej cibule
1 dl oleja
10 g masla
soľ
mleté čierne korenie
10 g cesnaku
Kari-hubové ragú:
10 g húb
5 ml oleja
10 g masla
10 g cibule
5 g cesnaku
1-2 dl smotany na šľahanie (31-33 %)
1 dl bieleho vína
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
5 g kari korenie
Bravčovú panenku narežeme na požadovanú veľkosť. Nakoreníme ju (soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, grilovacie korenie - hmotnosť sa pohybuje podľa chuti, ale približne sa jedná o normu na 3-5 g).
Naspodok dáme olej a dáme piecť panenku na 180°C, na cca 20 minút.
Po dopočení zakryjeme alobalom a vložíme späť do rúry. Môžete pridať štipku vody na začiatok pri pečení, aby mäso veľmi neobschlo (nemalo by, aj keď vodu nepridáte, záleží koľko v tej rúre bude stáť).
Kráľovský šalát: Brokolicu s karfiolom dáme povariť (predvaríme)do polomäkka. Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny. Oddelíme lupene. Na panvičku dáme olej, pridáme brokolicu, karfiol, cherry paradajky, cibuľové lupene. Orestujeme. Pred koncom pridáme korenie, pretlačený cesnak a maslo. Necháme, nech sa na panvičke ešte dopečie.
Ragú: Do rajničky pridáme olej, najemno nakrájanú cibuľu, huby a necháme variť. Pridáme biele víno, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, kari, smotanu a necháme variť. Potom ponorným mixérom rozmixovať na ragú. Oporúčam, ak to má byť ragú, nakrájať cibuľu nadrobno, nech sa poriadne orestuje, a na hrubšie pokrájať huby, nech sa uvaria. Mala by vám vzniknúť tuhšia konzistencia. Ak by tak nebolo, rozmiešajte Solamyl vo vode a pomaličky po troche počas varu pridávajte, aby ragú zhustlo.
Môj osobný recept na typ modernejšieho jedla. Môžete ľubovoľne dochutiť. Pridajte recenziu ako sa vám to podarilo.
Je to jedlo, ktoré je vhodné pre slávnostnejšie príležitosti, nedeľný obed.
Prajem dobrú chuť! :)
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.