Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Ryby |
![]() |
Čas prípravy: 25 min |
![]() |
Počet porcií (kusov): 1 |
200 g lososa
5 g morskej soli
3 g mletého čierneho korenia
1 vetvička tymiánu
1 vetvička rozmarínu
1 citrón
1 dl oleja
15 g masla
Crusta:
35 g strúhaného parmezánu
5 g horčice
3 g Provensálskych byliniek
0,4 dl 31% smotany
Dáme na sporák panvičku a rozpálime ju.
Lososa nakoreníme, dáme na panvičku a necháme, nech sa pomaly pečie.
Zatiaľ pripravíme crustu. Do nádoby dáme nastrúhaný parmezán, pridáme horčicu, smotanu a bylinky.
Keď máme predpečného lososa, navrch položíme zmes - crustu a roztiahneme po celej dĺžke mäsa. Posypeme provensálskymi bylinkami.
Na záver, keď už je ryba hotová, pokropíme pár kvapkami citróna. Pečieme na 180°C približne 8-10 minút, aby crustu jemnučko pripieklo.
Vhodné je podávať s redukciou alebo bylinkovým maslom. V prípade prílohy zvoľte zeleninu alebo ryžu.
![]() |
Autor: tomisuccess9 |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.