Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Cestoviny | |
Čas prípravy: 40 min | |
Počet porcií (kusov): 1-2 |
500 g Spaghetti
Omáčka:
50 g cibule
25 g cesnaku
koreňová zelenina: mrkva, zeler, petržlen 3ks/2ks/1ks
500 g hovädzieho mäsa
3 paradajky
3 biele papriky
olivový olej
petržlenová vňať
strúhaný parmezán
Koreniny:
soľ, čierne korenie, bazalka, oregáno, tymián,rozmarín
20 ml sójovej omáčky
20 ml worchestrovej omáčky
Niektorí používajú aj pretlak. Voľbu tohto nechám na vás.
slepačí/ hovädzí vývar (resp. bujón)
Cibuľu a cesnak olúpeme, nadrobno pokrájame a dáme restovať. Medzitým očistíme koreňovú zeleninu, pokrájame na kúsky a dáme restovať spolu s cibuľou a cesnakom. Cesnak použite len polovicu a tú druhú nechajte na záver.
Pomleté hovädzie mäso vložíme do orestovanej zeleniny a dáme na slabší plameň. Podlejeme vývarom, ale nie všetkým a necháme, nech sa varí. Správane táto omáčka by sa mala variť približne 4-8 hodín na slabom plameni, pričom sa postupne podlieva a mieša. Ale takéto 2 porcie sa môžu variť podstatne kratšie. Ďalej pridáme koreniny.
Na záver, približne 10 minút pred koncom, dáme zbytok cesnaku a medzitým počas varu môžeme priliať 1 dl červeného vína. Podľa chuti môžete použiť štipku muškátového orieška.
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.