Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Cestoviny | |
Čas prípravy: 20 min | |
Počet porcií (kusov): 1-2 |
250 g slaniny
40 ml oleja
soľ
mleté čierne korenie
Vegeta
1 vaječný žĺtok
smotana na šľahanie (31%)
500 g špagiet
strúhaný parmezán
15 g cesnaku
20 g cibule
petržlenová vňať
Očistíme a nakrájame cesnak a cibuľu. Nakrájame na kocky alebo tenké pásiky slaninu (ale nie také tenké, aby sa hneď spálila). Všetko dáme na panvicu a orestujeme.
Potom pridáme trošku smotany a uvarené špagety.
Dolejeme zbytok smotany a keď pomaličky začína vrieť, pridáme vaječný žĺtok a miešame. Mala by sa nám spraviť tuha hmota.
Keď už máme jedlo na tanieri, posypeme zľahka petržlenovou vňaťou a parmezánom.
Niektorí pridávajú do omáčky štipku nastrúhanej citrónovej kôry a trošku bieleho vína.
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.