![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Ostatné |
![]() |
Čas prípravy: 30 min |
![]() |
Počet porcií (kusov): 2 |
8 stredne veľkých zemiakov
2 vajcia
1 PL majoránky
8 strúčikov domáceho cesnaku
1 menšia cibuľa
½ ČL mletého čierneho korenia
1/3 ČL mletej červenej papriky
2 PL hladkej múky
soľ na dochutenie
masť a olej na vyprážanie/pečenie
Zemiaky najemno postrúhame, postupne primiešame vajcia, pretlačený cesnak, cibuľu nakrájanú nadrobno, koreniny aj múku a vypracujeme cesto. Surové cesto ochutnáme a v prípade potreby dosolíme alebo použijeme štipku vegety.
Následne vymastíme haruľový plech bravčovou masťou, rozotrieme naň cesto a vložíme do rúry vyhriatej na maximálnu teplotu. Pečieme dozlatista a tesne pred koncom haruľu potrieme troškou bravčovej masti. Ak vám haruľový plech vo výbave chýba, môžete použiť panvicu na vyprážanie. Rozpáľte na nej olej a bravčovú masť v pomere 1:1. Z cesta formujte placky a tie vyprážajte z oboch strán. Obrúskami z hotových placiek odsajte prebytočnú mastnotu.
Hotovú a teplú haruľu potrieme kyslou smotanou a podávame s kyslým mliekom.
![]() |
Autor: tomisuccess9 |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.