Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Ostatné | |
Čas prípravy: 30 min | |
Počet porcií (kusov): 2 |
8 stredne veľkých zemiakov
2 vajcia
1 PL majoránky
8 strúčikov domáceho cesnaku
1 menšia cibuľa
½ ČL mletého čierneho korenia
1/3 ČL mletej červenej papriky
2 PL hladkej múky
soľ na dochutenie
masť a olej na vyprážanie/pečenie
Zemiaky najemno postrúhame, postupne primiešame vajcia, pretlačený cesnak, cibuľu nakrájanú nadrobno, koreniny aj múku a vypracujeme cesto. Surové cesto ochutnáme a v prípade potreby dosolíme alebo použijeme štipku vegety.
Následne vymastíme haruľový plech bravčovou masťou, rozotrieme naň cesto a vložíme do rúry vyhriatej na maximálnu teplotu. Pečieme dozlatista a tesne pred koncom haruľu potrieme troškou bravčovej masti. Ak vám haruľový plech vo výbave chýba, môžete použiť panvicu na vyprážanie. Rozpáľte na nej olej a bravčovú masť v pomere 1:1. Z cesta formujte placky a tie vyprážajte z oboch strán. Obrúskami z hotových placiek odsajte prebytočnú mastnotu.
Hotovú a teplú haruľu potrieme kyslou smotanou a podávame s kyslým mliekom.
Autor: tomisuccess9 | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.